Ηοw To: Πώς να καθαρίσεις τα κοσμήματά σου μόνη σου στο σπίτι

Κάππη Μελίνα
Ηοw To: Πώς να καθαρίσεις τα κοσμήματά σου μόνη σου στο σπίτι

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να καθαρίσεις μόνη σου τα κοσμήματα σου εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, χωρίς τη βοήθεια ειδικού καθαριστικού. 

Οι γυναίκες από μικρές έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα κοσμήματα. Θυμάσαι τότε που έβαλες τα πρώτα σου σκουλαρίκια ή όταν φορούσες κάποιο από τα κολιέ της μαμάς σου;

Τα κοσμήματα είχαν και θα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καθημερινότητα σου για την ικανότητα τους να μεταμορφώνουν ένα look , να του δίνουν ένταση, δυναμική και λάμψη. Τι συμβαίνει όμως όταν πας να τα φορέσεις και παρατηρείς ότι έχουν μαυρίσει;

Αν δεν έχεις το ειδικό καθαριστικό δε χρειάζεται να αγχώνεσαι ! Στα ντουλάπια του σπιτιού σου έχεις ήδη ό,τι χρειάζεσαι για να αποκτήσουν ξανά την αρχική τους όψη! Για τα ασημένια κοσμήματα σου προτίμησε την πάντα θαυματουργή μαγειρική σόδα που έχεις στην κουζίνα σου! Συγκεκριμένα πάρε ένα μπολ και ανάμειξε τρία μέρη νερό για κάθε ένα μέρος μαγειρικής σόδας. Έπειτα με ένα ελαφρώς βρεγμένο , μαλακό πανάκι άπλωσε την πάστα που δημιουργήθηκε πάνω στην περιοχή που θες να καθαρίσεις και τρίψε με απαλές κινήσεις. Μέσα σε λίγα λεπτά τα ασημένια σου κοσμήματα θα λάμπουν ξανά!

j6

Για τα χρυσά κοσμήματα η λύση βρίσκεται στην οδοντόκρεμα σου! Όπως παραπάνω τρίψε την περιοχή που έχει μαυρίσει με μια πετσέτα και μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας μέχρι να καθαρίσουν εντελώς! Πρόσεξε και στις δύο περιπτώσεις να χρησιμοποιήσεις υφάσματα με μαλακή και λεία υφή ώστε να μην γδαρθεί η επιφάνεια του κοσμήματος.

Τέλος, για τα faux , υπέροχα κοσμήματα που πήρες και δε θες με τίποτα να αποχωριστείς χρησιμοποίησε ένα επίσης γνωστό φυσικό καθαριστικό ,το ξύδι! Σε ένα δοχείο με νερό ρίξε μερικές κουταλιές ξύδι και τοποθέτησε μέσα τα μπιζού σου μέχρι να καθαρίσουν. Στη συνέχεια ξέπλυνε τα με νερό και σκούπισε τα προσεκτικά. Τώρα που ξέρεις πώς να τα καθαρίσεις ήρθε η στιγμή να φορέσεις ξανά τα αγαπημένα σου κοσμήματα και να δείχνουν όπως την πρώτη μέρα που τα πήρες!