Karl Lagerfeld: Mία συλλογή εμπνευσμένη από το μεγαλείο του Bauhaus για την επόμενη άνοιξη

Διονυσία Καλαποθαράκου
Karl Lagerfeld: Mία συλλογή εμπνευσμένη από το μεγαλείο του Bauhaus για την επόμενη άνοιξη

Μία από τις πιο αγαπημένες χρονικές περιόδους του σχεδιαστή μετουσιώνεται σε ρούχα, εμπνευσμένα από το καλλιτεχνικό κίνημα που γιορτάζει φέτος την 100η επέτειό του.

KARL LAGERFELD SPRING 2020 WOMEN 1

Για την Άνοιξη του 2020, ο οίκος Karl Lagerfeld παρουσιάζει για πρώτη φορά μια συλλογή εμπνευσμένη από το μεγαλείο του Bauhaus — μία από τις αγαπημένες χρονικές περιόδους του σχεδιαστή και καλλιτεχνικό κίνημα που γιορτάζει φέτος την 100η επέτειό του. Ενώ το Bauhaus αρχικά χαρακτηρίστηκε από τον αρχιτεκτονικό χώρο, η σχολή μεγάλωσε συμπεριλαμβάνοντας διάφορα μέσα, υλικά και κλάδους: καλές τέχνες, βιομηχανικό design, κλωστοϋφαντουργεία, θέατρο, επιστήμη και πολιτισμό.

URBAN CYCLE
Η κύρια συλλογή συμπληρώνεται από μία capsule, εμπνευσμένη από την ποδηλασία και το gear των αθλητών. Υφάσματα υψηλής ραφής, χωρίς ραφή ορισμένες φορές που μπορούν να φορεθούν ως ρούχα γυμναστικής ή συνδυασμένα με ρούχα της πόλης. Τα αξεσουάρ συμπεριλαμβάνουν ένα τρίγωνο πορτοφόλι, ένα flat backpack κι ένα weekender φτιαγμένο από ασημί νάιλον που αντανακλά. Τα σχέδια είναι φτιαγμένα από ίδιες τεχνικές υψηλών προδιαγραφών sportswear.

KARL LAGERFELD SPRING 2020 WOMEN 2

SQUARE + BLUE
Τα σχέδια και η τυπογραφία είναι ένα σημαντικό στοιχείο για το Bauhaus στυλ και η συλλογή το μεταφέρει αυτό στα KARL LAGERFELD logos. Τα σοφιστικέ αλλά ταυτόχρονα νεανικά σχέδια διαθέτουν ισχυρές γραμμές και χαρακτηριστικούς ώμους σε σακάκια και φορέματα. Τα κύρια κομμάτια του outwear περιλαμβάνουν μία graphic jacquard ζακέτα, ένα υβριδικό dress-jacket κι μία πολύχρωμη φούστα με πιέτες που αποκαλύπτει ένα στοιχείο έκπληξη κατά την κίνηση.

CIRCLE + RED
Το στοιχείο του κύκλου δεν είναι με ξεκάθαρο αλλά εμφανίζεται στις λεπτομέρειες. Κομμάτια statement συμπεριλαμβάνουν μία color-block φούστα με ένα κυκλικό KARL logo. Επίσης μία μεταξωτή μπλούζα και ένα παντελόνι με photo-printed bouclé σχέδια. Μια παλέτα με πυρήνα το μαύρο και με λεπτομέρειες από κόκκινους και χακί τόνους, ενώ το color-blocking αντανακλά τις αρχές του Bauhaus.

KARL LAGERFELD SPRING 2020 WOMEN 3

TRIANGLE + YELLOW
Λαμπερές πινελιές από κίτρινο συμπληρώνουν τη συλλογή, με τόνους λευκού και μεταλλικού ασημί. Καλοκαιρινά μεταξωτά φορέματα και φούστες αντανακλούν την τριγωνική επιρροή στις Α-line σιλουέτες. Τailored σακάκι φτιαγμένο από ύφασμα στο μπροστινό μέρος και μεταξωτό georgette που δίνει μια ανάλαφρη και αέρινη αίσθηση. Λευκό δαντελωτό παλτό — που συνοδεύεται από μια μαύρη KARL logo ζώνη — που μπορεί να μπει πάνω από ένα broderie anglaise φόρεμα, ή ένα βαμβακερό φόρεμα με κεντημένο ύφασμα KARL στα μανίκια.

ACCESSORIES
Η συλλογή με τα αξεσουάρ συνεχίζει σύμφωνα με το KARL LAGERFELD look. Η νέα σειρά K/Studio διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο K-quilting σχέδιο σε τσάντα κάμερας, hobo, τσάντα ώμου, και σχέδια μπανάνας. To θέμα της σεζόν αναδεικνείεται ακόμα περισσότερο με ένα pouch με φερμουάρ, ένα shoulder pouch με μεγάλα τρίγωνα και τετράγωνα και μια statement ζώνη-πορτοφόλι με τρία χαρακτηριστικά τμήματα: έναν κόκκινο κύκλο, ένα κίτρινο τρίγωνο και ένα μπλε τετράγωνο.

KARL LAGERFELD SPRING 2020 WOMEN 4

Εxtra Info: Η αγαπημένη K/Signature σειρά έχει δύο νέα μέλη στην οικογένειά της. Στη νέα K/Signature Soft, το χειρόγραφο “Karl” έχει προστεθεί με ενέσεις παχιάς σιλικόνης. Η K/Signature Stitch είναι διαθέσιμη σε τσάντα ώμου, crossbody ή backpack. H K/Slash είναι εμπνευσμένη από ένα τριγωνικό σχήμα κομμένο από κερωμένο δέρμα, με ένα κρυμμένο διαγώνιο φερμουάρ. Συμπεριλαμβάνει μια top-handle τσάντα, ένα clutch με αποσπώμενο strap ή μια σε crossbody style.