DIY: Μετάτρεψε το ξεχασμένο T-shirt σου σε μπλούζα με puff sleeves

Μαρία Ροδίτη
DIY: Μετάτρεψε το ξεχασμένο T-shirt σου σε μπλούζα με puff sleeves

Μάθε αναλυτικά πώς θα υιοθετήσεις την απόλυτη τάση της σεζόν και πώς θα γίνεις μόνη σου… σχεδιάστρια μόδας.

Τα ογκώδη μανίκια ή αλλιώς puff sleeves είναι το micro trend που μας απασχόλησε πάρα πολύ φέτος και το είδαμε όσο ποτέ άλλοτε στις street style εμφανίσεις των it girls. Το παιχνιδιάρικο στυλ τους και η ρομαντική διάθεση σε συνδυασμό με την κομψότητα που χαρίζουν σού δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείς απολύτως προσεγμένα και ultra fashionable looks.

Με επιρροές από τη δεκαετία του ’80, τα «φουσκωτά» μανίκια ήρθαν για να μείνουν. Κι αν ακόμα δεν έχεις ένα item με όγκο στα μανίκια, μην ανησυχείς. Για σένα δουλεύουμε! Μπορείς τώρα –μιας που βρισκόμαστε στο σπίτι και θέλουμε δημιουργικές δραστηριότητες για να ξοδέψουμε τον χρόνο μας- να φτιάξεις το δικό σου T-shirt με puff sleeves.

Όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο, χρειάζεσαι μερικές καρφίτσες, ένα ψαλίδι και μια ραπτομηχανή, που θα σε βοηθήσει να κάνεις αυτήν τη μεταποίηση. Στην ουσία, θα κόψεις το μανίκι από την μπλούζα και θα το γαζώσεις με τη ραπτομηχανή, ώστε να αποκτήσει το balloon σχήμα του. Έπειτα, θα πρέπει να το ξαναράψεις.

Δεν είναι δύσκολο. Λίγη εξάσκηση χρειάζεται και αν έχεις κάποιον στην οικογένεια που γνωρίζει από ραπτική, ακόμα καλύτερα! Αυτές οι μέρες είναι ιδανικές να εξασκήσουμε τα ταλέντα μας και να ανακαλύψουμε νέα. Και τι καλύτερο, από το να τα εφαρμόσουμε για να βελτιώσουμε το στυλ και την γκαρνταρόμπα μας!

Cover photo: @splashstl






Διάβασε ακόμα: 5 τρόποι να φορέσεις τη ζακέτα σου στο σπίτι