Οnline Shopping: Μπορούμε να κολλήσουμε κορονοϊό από τα πακέτα που έρχονται σπίτι μας; (video)

Οnline Shopping: Μπορούμε να κολλήσουμε κορονοϊό από τα πακέτα που έρχονται σπίτι μας; (video)

Ένα video και το παράδειγμα των δεμάτων που έρχονται από την Κίνα, θα σου λύσουν όλες τις απορίες.

ειδικοί συνιστούν να απολυμαίνουμε προσεχτικά όσες χάρτινες ή πλαστικές συσκευασίες εισέρχονται σπίτι μας και αυτό γιατί ο κορονοϊός μπορεί αν επιβιώσει για ώρες πάνω σε αυτές. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τα ρούχα που φοράμε εκτός οικίας, είτε αυτά είναι κατασκευασμένα από ινώδη υφάσματα είτε και όχι. Τι συμβαίνει όμως με τα ρούχα που μπορεί να έχουμε παραγγείλει online και να βρεθούν στα χέρια μας μετά από ημέρες από τη στιγμή που τα παραγγείλαμε στο e-shop;

Όπως θα δεις αναλυτικά και στο παρακάτω video μόλις πατήσεις το play, ο COVID-19 μπορεί να μείνει «ενεργός» για κάποιες ώρες -ίσως και μία ή δύο μέρες σε εργαστηριακές συνθήκες- εκτός ζωντανού οργανισμού. Τα ρούχα από τη στιγμή που έχουν ταχυδρομηθεί, μέχρι την ώρα που θα τα παραλάβουμε στην πόρτα μας έχουν μείνει «ανέπαφα» μέσα στο κουτί τους για πολύ παραπάνω από 48 ώρες, άρα κανένας ιός δεν θα μπορούσε να «ζήσει» πάνω τους.

Φυσικά, για την καλύτερη προστασία και την φροντίδα της υγιεινής μας, είναι απαραίτητο να τα πλύνετε πριν τα φορέσετε για πρώτη φόρα. Με ψυχραιμία και απόλυτη ασφάλεια!