Αν λέρωσες χθες τα ρούχα σου με βαφή αυγών, μάθε πώς να τα καθαρίσεις!

Αν λέρωσες χθες τα ρούχα σου με βαφή αυγών, μάθε πώς να τα καθαρίσεις!

Tη Μ. Πέμπτη που έβαψες τα αυγά σου είχες ένα «μικρό ατύχημα»; Εμείς είμαστε εδώ για σένα!

Ακόμα και αυτό το ξεχωριστό για όλους Πάσχα, που το βιώνουμε εν μέσω πανδημίας και lockdown, το να ανατρέχουμε στις παραδόσεις μας είναι κατανυχτικό και μας γεμίζει θαλπωρή και ζεστασιά. Όπως όταν μικρές βάφαμε τα αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη μαζί με τη μαμά και τη γιαγιά μας και βιαζόμασταν να τα πιάσουμε πριν κρυώσουν καλά καλά… Γνώριμη εικόνα που φέτος μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να επαναλάβουμε αλλά μπορούμε να κρατήσουμε ένα πολύ τρυφερό κομμάτι της: το βάψιμο των αυγών.

karolina bobek JOQqqe2YYng unsplash

Το δοκίμασες χθες μόνη σου και σου πέτυχε; Τα θερμά μας συγχαρητήρια! Δεν βγήκαν ακριβώς όπως τα περίμενες; Δεν πειράζει η προσπάθεια μετράει! Και έχεις τον θαυμασμό μας που την έκανες! Αν τώρα μέσα σε αυτήν λέρωσες και λίγο τα ρούχα σου, μην στεναχωριέσαι! Παρακάτω σου έχουμε τον τρόπο να απομακρύνεις εύκολα και γρήγορα τον λεκέ χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα πράγματα: χαρτί, νερό, υγρό πιάτων και μία καθαρή πετσέτα. Καλή επιτυχία!

Χαρτί
Τοποθέτησε λίγο χαρτί κουζίνας πάνω στον λεκέ για να αφαιρέσεις όσο περισσότερη ποσότητα υγρού είναι δυνατόν. Με λίγο ακόμα χαρτί σκούπισε από τα εξωτερικά άκρα προς το κέντρο για να αποτρέψεις την εξάπλωση του λεκέ από βαφή αυγών σε μεγαλύτερη περιοχή του ρούχου.
Απορρυπαντικό υγρό πιάτων
Βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Βούτηξε μία καθαρή πετσέτα μέσα στο διάλυμα και σκούπισε καλά το λερωμένο σημείο. Συνέχισε μέχρι να αφαιρέσεις εντελώς τη βαφή.
Πετσέτα
Πάρε μία νέα, επίσης καθαρή πετσέτα, βούτηξέ την σε καθαρό νερό και αφού τη στύψεις καλά ξέπλυνε καλά το σημείο του λεκέ. Εκεί δηλαδή που είχες τοποθετήσει το απορρυπαντικό πιάτων.
Νερό
Ξέβγαλε καλά το ρούχο με μπόλικο καθαρό νερό κάτω από τη βρύση της μπανιέρας ή του νιπτήρα και άφησέ το να στεγνώσει στον ήλιο (αν είναι εφικτό).
Δες επίσης: Δέκα πολύχρωμες φούστες που θα σε κάνουν να εντυπωσιάσεις μόλις βγεις από το σπίτι