Λεκές από γύρη στα ρούχα σου; Δες πώς θα τον απομακρύνεις!

Διονυσία Καλαποθαράκου
Λεκές από γύρη στα ρούχα σου; Δες πώς θα τον απομακρύνεις!

Αν αθλείσαι ή απλά κάνεις περίπατο έξω αυτές τις μέρες, είναι πολύ πιθανό να έχεις βρεθεί «αντιμέτωπη» με αυτήν την κίτρινη «σκόνη».

H άνοιξη για μερικούς δεν είναι μία ωραία εποχή. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη φετινή άνοιξη και στην πανδημία του COVID-19, αλλά σε όλες όσες έχουν περάσει και σε όλες όσες θα έρθουν στο μέλλον. Σε αυτούς τους «μερικούς» θα βάλουμε πρώτους στη λίστα τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Η γύρη και τα σωματίδια σκόνης που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα μπορούν αν οδηγήσουν στην «τρέλα» κάποιον αλλεργικό, το ίδιο και το πολύωρο φτέρνισμα, η καταρροή, τα εξανθήματα και τα πρηξίματα που μπορούν να του προκαλέσουν.

gerome bruneau RPmWEtZLh7U unsplash

Η γύρη, όμως, έχει και άλλα αρνητικά «συμπτώματα»: όταν πέσει πάνω στα ρούχα μας μπορεί να δημιουργήσει έναν επίμονο και δύσκολο λεκέ και αυτές τις ημέρες που όλοι αθλούμαστε ή απλά περπατάμε έξω στη φύση, ο λεκές αυτός είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να εμφανιστεί και στα δικά μας ρούχα. Γι’ αυτό σου λέμε παρακάτω πώς να τον αντιμετωπίσεις, εύκολα και γρήγορα… για να επικεντρωθείς και πάλι στις αλλεργίες σου ή αν δεν έχεις ούτε αυτές και ανήκεις στις τυχερές… να επικεντρωθείς μόνο στη βόλτα σου!

Βλέποντας αρχικά την κίτρινη στάμπα πάνω στα ρούχα σου μπορείς να πιστέψεις πως θα την απομακρύνεις με λίγο τρίψιμο και νερό. Αν το επιχειρήσεις, η προσπάθειά σου θα πέσει στο κενό. Το νερό μπορεί να κάνει τη γύρη να διαλυθεί, αλλα θα τη μεταφέρει σε άλλα σημεία του ρούχου με αποτέλεσμα να λερώσει αλλού το ύφασμα. Το ίδιο θα γίνει αν αρχίσεις να τον τρίβεις με δύναμη και μόνο του, χωρίς νερό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τινάξεις ελαφρά το ρούχο που λερώθηκε για να αφαιρεθεί έτσι όσο περισσότερο γύρη γίνεται και στη συνέχεια χρησιμοποιήσεις μια μονωτική ταινία για να απομακρύνεις όλα τα υπόλοιπα σωματίδια.

Στη συνέχεια να πλύνεις το ρούχο στο πρόγραμμα που το πλένεις υπό φυσιολογικές συνθήκες στο πλυντήριο και να το αφήσεις να στεγνώσει με φυσικό τρόπο. Μην το σιδερώνεις αν δεν σιγουρευτείς πως δεν υπάρχει ίχνος του λεκέ. Αν υπάρχει απλά επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Καλή επιτυχία!
Δες επίσης: Πώς πρέπει να φοράμε τη μάσκα προσώπου για 100% προστασία και πότε δεν χρειάζεται πλύσιμο (video)