Ο λεκές από κόκκινα φρούτα είναι δύσκολος αλλά μπορείς να τον καθαρίσεις

5 SHARES

Αρκεί να μας εμπιστευθείς.

Τα καρπούζια μπορεί να αργούν λίγο ακόμα αλλά κεράσια και φράουλες τρώμε αρκετά αυτήν την περίοδο. Και το απολαμβάνουμε! Τα κόκκινα φρούτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής μας διατροφής και από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά μέρη της δίαιτάς μας. Έχουν όμως και ένα αρνητικό. Αυτά τα εύγεστα και πλούσια σε βιταμίνες φρούτα με το έντονο ερυθρό χρώμα αν πέσουν πάνω στα ρούχα μας αφήνουν έναν δύσκολο λεκέ που δύσκολα απομακρύνεται. Δύσκολα, αλλά όχι ακατόρθωτα.
debby hudson jiVQRGQXkew unsplash
Υπάρχουν 4 απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να τα καθαρίσεις και στα παρουσιάζουμε όλα ευθύς. Αρχικά βάζεις λίγο γάλα με μία κουταλιά της σούπας λεμόνι σε ένα μπολ. Μέσα σε αυτό το μείγμα βουτάς ένα καθαρό σφουγγάρι και αρχίζεις να τρίβεις με δύναμη το σημείο του λεκέ. Ξεπλένεις το ρούχο κάτω από τη βρύση από την ανάποδη πλευρά του με κρύο νερό. Στη συνέχεια γεμίζεις μία λεκάνη με χλιαρό νερό, βάζεις μέσα λίγο ήπιο, υγρό, απορρυπαντικό ρούχων και αφήνεις μέσα της το λερωμένο σου μπλουζάκι (ή ό,τι άλλο τελοσπάντων έχεις λερώσει με υγρό από κόκκινα φρούτα) για 5-6 ώρες.

Τέλος, βάζεις το ρούχο στο πλυντήριο στο κανονικό του πρόγραμμα πλυσίματος και στη φυσιολογική του θερμοκρασία. Όταν τελειώσει η πλύση πρέπει να είναι πεντακάθαρο, χωρίς ίχνος κόκκινου λεκέ. Καλή επιτυχία!
Δες επίσης: Το τρικ για τέλειο μπούστο με όλα τα ρούχα είναι πιο απλό από όσο νομίζεις

5 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ