Fashion DIY: Φτιάξε ένα tie-dye T-shirt χρησιμοποιώντας λίγο… πάγο (video)

Μαρία Ροδίτη
Fashion DIY: Φτιάξε ένα tie-dye T-shirt χρησιμοποιώντας λίγο… πάγο (video)

Μια εντυπωσιακή τεχνική θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις το πιο cool print του καλοκαιριού!

Είναι ίσως το πιο ψυχεδελικό μοτίβο αυτής της σεζόν, αλλά και το πιο cool ταυτόχρονα. Είναι abstract και ιδανικό για τις πιο στυλάτες πρωινές και απογευματινές εμφανίσεις σου. Το tie-dye είναι το print που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1990 και φέτος κάνει δυναμικό comeback, προκαλώντας μας να δημιουργήσουμε τα πιο στυλάτα, sporty outfits. Η αρχή έγινε στις πασαρέλες της περσινής χρονιάς, όταν μεγάλοι Οίκοι Μόδας, όπως Christian Dior και Prada το λάνσαραν στο catwalk και οι Stella McCartney και Paco Rabanne παρουσίασαν τη πιο rock εκδοχή του.

Το tie-dye μοτίβο μπορεί να «σταθεί» ιδανικά στις all-day εμφανίσεις σου, και ειδικά στην εκδοχή του T-shirt, το οποίο μπορείς να φορέσεις με το denim shorts και τα σανδάλια σου ή αν είναι oversized, μπορείς να το συνδυάσεις με sneakers και ζώνη στη μέση κάνοντάς το να μοιάζει με φόρεμα. Κι αν σκέφτεσαι ότι δεν έχεις ένα tie-dye μπλουζάκι, μπορείς παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο να το φτιάξεις μόνη σου.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και πολύ εντυπωσιακή- λέγεται ice dye- μιας και θα χρειαστείς μερικά παγάκια και χρώματα. Γεμίζεις ένα μπολ με νερό και τοποθετείς μέσα το λευκό T-shirt. Αφού μουσκευτεί καλά, το στύβεις και χύνεις το νερό από το μπολ. Έπειτα, τσαλακώνεις το T-shirt, το τυλίγεις σε σχήμα μπάλας και ρίχνεις από πάνω τα παγάκια. Τέλος, ρίχνεις πάνω από τα παγάκια τα χρώματα της επιλογής σου και αφήνεις την μπλούζα για 24 ώρες, ώστε να απορροφηθεί καλά το χρώμα. Την επόμενη μέρα ξεπλένεις με ζεστό νερό και… το νέο tie-dye T-shirt σου είναι πανέτοιμο!

Καλή θέαση και καλή επιτυχία!



Διάβασε ακόμα: Ames The Bags: Οι It-Bags της Ελλάδας που αναζητά κάθε σύγχρονη γυναίκα