Λερώθηκες με καρπούζι; Ξέρουμε πώς θα αφαιρέσεις τον ενοχλητικό λεκέ

Λερώθηκες με καρπούζι; Ξέρουμε πώς θα αφαιρέσεις τον ενοχλητικό λεκέ

Αυτό το τόσο λαχταριστό και καλοκαιρινό φρούτο «απειλεί» συχνά τα ρούχα μας.

Μας συντροφεύει σχεδόν πάντα στις εξορμήσεις μας στην παραλία. Είναι η γεύση δροσιάς που αναζητάμε όταν καθόμαστε κάτω από την ομπρέλα και ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο». Αλλά και τα καλοκαιρινά απογεύματα όταν θέλουμε να ενυδατώσουμε τον οργανισμό μας, και ταυτόχρονα να μη φάμε κάτι βαρύ είναι η λύση που βρίσκεται μέσα στο ψυγείο μας. Το καρπούζι είναι must γευστική απόλαυση κάθε καλοκαίρι, αλλά και ένας επικίνδυνος λεκές όταν δεν προσέξουμε και προσγειωθεί πάνω στα ρούχα μας.

Έλα, πες την αλήθεια! Πόσες φορές- πάνω στη λαχτάρα σου να γευτείς καρπούζι- τελικά αυτό εκσφενδονίστηκε πάνω στην μπλούζα ή το shorts σου; Και να σου ένας ροζ- κόκκινος λεκές. Εντάξει, ας μη λέμε ψέματα! Πρόκειται για έναν δύσκολο και επίμονο λεκέ, που όμως με τον σωστό τρόπο μπορείς να τον καταπολεμήσεις. Δες, λοιπόν, παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να απολαμβάνεις με ευκολία πια το φρούτο του καλοκαιριού, ακόμα κι αν καταλήξει πάνω στα ρούχα σου!

lekes

Αρχικά, βρέξε το σημείο του λεκέ με νερό και ρίξε υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Έτσι, θα απομακρυνθούν-σε πρώτη φάση- όλα τα σάκχαρα από το καρπούζι. Έπειτα, τοποθέτησε το ρούχο πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια, ρίξε στον λεκέ οξυζενέ και άσε το να δράσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Αφού περάσει η ώρα, συνέχισε ρίχνοντας πάνω από το οξυζενέ λίγο ξύδι και άσε το πάλι να δράσει για λίγα λεπτά. Τέλος, βάλε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύνε το όπως θα έκανες υπό κανονικές συνθήκες.

Διάβασε ακόμα: Ames The Bags: Οι It-Bags της Ελλάδας που αναζητά κάθε σύγχρονη γυναίκα