Πώς μπορείς να βρεις τη στυλιστική σου ταυτότητα χωρίς «να πέσεις θύμα» των τάσεων;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Πώς μπορείς να βρεις τη στυλιστική σου ταυτότητα χωρίς «να πέσεις θύμα» των τάσεων;

To «να χτίσεις» μία διαχρονική γκαρνταρόμπα μπορεί να γίνει ο στόχος σου για τον Σεπτέμβριο.

Η φράση του Yves Saint Laurent, «fashion fade, style is eternal» («η μόδα παρέρχεται, το στυλ είναι παντοτινό»), ηχεί γνώριμη στα αυτιά σου και φαίνεται οικεία στα μάτια σου; Λογικά ναι γιατί είναι μία από τις πιο διάσημες ρήσεις του χώρου της μόδας και είναι πέρα για πέρα αληθινή. Το να αφήσεις το δικό σου ενδυματολογικό αποτύπωμα σημαίνει πως μπορείς να εκφράσεις την προσωπικότητά σου μέσα από τα ρούχα σου.

https://www.instagram.com/p/CA5QECyjio4

Και αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Γι’ αυτό είναι και το στοιχείο εκείνο που ξεχωρίζει τις καλοντυμένες γυναίκες. Είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τις τάσεις ή με το πόσο ακριβό είναι ένα κομμάτι. Οι πραγματικά καλοντυμένες γυναίκες είναι εκείνες που γνωρίζουν τι δείχνει καλά στο σώμα τους, ποια χρώματα τις τονίζουν, ποια παπούτσια είναι cool και ταυτόχρονα βολικά για την καθημερινότητά τους και τέλος πάντων, ποιο look ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Έχουν αναπτύξει το δικό τους, αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό στυλ και είναι αυτή ακριβώς η αίσθηση που τις καθοδηγεί να κάνουν πάντα στυλάτες επιλογές. Για να αναπτύξεις και εσύ τη δική σου στυλιστική ταυτότητα δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις τις 3 παρακάτω συμβουλές.

https://www.instagram.com/p/CCVUOfAh-au

#1 Ντύσου ανάλογα με τον σωματότυπο σου
Το να ντύνεσαι καλά σημαίνει να κάνεις επιλογές που ταιριάζουν με και κολακεύουν το σώμα σου, είτε μιλάμε για μαγιό είτε για ρούχα που σε αφήνουν λιγότερο «εκτεθειμένη». Κάθε trend δεν ταιριάζει σε όλα τα γυναικεία σώματα. Μην επιμένεις λοιπόν να αγοράσεις ρούχα που δεν σε κολακεύουν επειδή απλώς και μόνο είναι στη μόδα. Να προτιμάς εκείνα τα κομμάτια που σε αναδεικνύουν και κάνε τα σήματα κατατεθέντα του look σου.

#2 Ντύσου κατάλληλα με την περίσταση
Αλλιώς θα πας ντυμένη στο πρώτο ραντεβού, αλλιώς στη δουλειά στην παραλία και αλλιώς στον κυριακάτικό καφέ με τις κολλητές σου. Κάθε περίσταση επιτάσσει και διαφορετικές επιλογές –λογικό δεν είναι; Το να είσαι μη κατάλληλα ντυμένη μερικές φορές είναι το ίδιο αμήχανο με το να φοράς ένας ρούχο που σου είναι είτε πολύ μικρό είτε πολύ μεγάλο. Όσο ωραίο και να είναι θα δείχνει παράταιρο πάνω σου εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

#3 Μάθε τι ακριβώς βρίσκεται στη ντουλάπα σου
Δες τι έχεις, ποια από αυτά φοράς και ποια έχουν μείνει ακόμα με τις αποδείξεις. Τσέκαρε αν έχεις ελλείψεις σε βασικά κομμάτια και ποια είναι αυτά. Επίσης, μήπως κάποια από τα αγαπημένα σου ρούχα πρέπει να αντικατασταθούν επειδή τα έχεις «πλύνε-βάλε»; Αφού τελειώσεις με αυτή τη δουλειά, κάνε μια λίστα με αυτά που πραγματικά σου λείπουν και μην ξεχάσεις να την πάρεις μαζί σου τη επομένη φορά που θα πας για shopping. Έτσι θα ξέρεις ποιες είναι ακριβώς οι ανάγκες σου και θα μπορέσεις να κατανείμεις καλύτερα το budget σου, π.χ. μία ακριβή αγορά για ένα ρούχο που ξέρεις ότι θα φορέσεις πολλές φορές δεν είναι σπατάλη.

Μην γίνεσαι θύμα των τάσεων, είναι συναρπαστικό και γοητευτικό να τις ακολουθείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις αφήνεις να σε παρασύρουν σαν τσουνάμι. Το σημαντικό είναι να βρεις τα trends που ταιριάζουν με εσένα και κάθε φορά ό,τι νέο βγαίνει να το προσαρμόζεις στο δικό σου στυλ.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 φορέματα παραλίας για κομψές εμφανίσεις και στη θάλασσα