Λερώθηκες με παγωτό; Έτσι θα εξαφανίσεις τον λεκέ

Λερώθηκες με παγωτό; Έτσι θα εξαφανίσεις τον λεκέ

Πανεύκολα και οικονομικά!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γευστικό και λαχταριστό από ένα μεγάλο παγωτό όταν βρισκόμαστε σε καλοκαιρινές διακοπές ή όταν σκάμε από τη ζέστη στην πόλη. Είναι η «ανάσα δροσιάς» που ζητά ο οργανισμός μας και απόλαυση μετά από μια μεγάλη και καυτή μέρα. Το παγωτό- εκτός από όλα αυτά- είναι και μια παιδική ανάμνηση. Είναι το γλυκό που μας έπαιρνε η γιαγιά και ο παππούς το καλοκαίρι στο χωριό -κρυφά από τους γονείς- για να μας κάνουν το χατίρι και να μας δουν να χαμογελάμε.

Γι’ αυτό και κάθε φορά που το αγοράζουμε το τρώμε με τέτοια ταχύτητα και λαχτάρα, που τα ατυχήματα δε λείπουν. Πόσες φορές δε σου έχει τύχει να πάρεις παγωτό και από απροσεξία και μεγάλη επιθυμία η μισή μπάλα να καταλήξει πάνω στα ρούχα σου;! Ρητορική είναι η ερώτηση. Σε όλες μας έχει συμβεί πολλές φορές και η δεύτερη σκέψη μας (η πρώτη είναι πώς θα φάμε το υπόλοιπο παγωτό που μας έμεινε) είναι πώς θα καθαρίσουμε αυτόν τον λεκέ.

pws tha kathariseis leke apo pagoto

Αν ο λεκές είναι φρέσκος, ανακάτεψε δύο φλυτζάνια αλάτι με δύο φλυτζάνια χλιαρό νερό και βούτηξε μέσα στο διάλυμα το ρούχο σου. Άσε το για τριάντα λεπτά μέχρι να δεις ότι ο λεκές εξαφανίζεται.

Μια ακόμη επιλογή που έχεις είναι να βάλεις το ρούχο μέσα σε μία λεκάνη που θα έχεις γεμίσει με κρύο νερό και λίγη ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων. Αν χρειαστεί, μπορείς λίγο να τρίψεις το ρούχο, για να εξαφανιστεί πλήρως ο λεκές και έτσι να μοιάζει σαν καινούριο.

Διάβασε ακόμα: 5 fashion items που πρέπει να αποφεύγεις, αν είσαι πολύ ψηλή (video)