Fashion DIY: Φτιάξε πανεύκολα ένα κομψό lace top (video)

Fashion DIY: Φτιάξε πανεύκολα ένα κομψό lace top (video)

Η peplum λεπτομέρεια θα δώσει έξτρα πόντους στυλ στο ρούχο σου!

Ένα από τα πιο ρομαντικά και κομψά υφάσματα για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 ήταν η δαντέλα, με πολλούς Οίκους Μόδας, όπως ο Zimmermann, να της δίνουν νέα εικόνα και ταυτότητα, ξανασυστήνοντάς την στο ευρύ κοινό. Είδαμε τη δαντέλα σε πιο περίπλοκα σχέδια και ακανόνιστα κεντήματα, που της έδωσαν ένα fresh twist και την έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ως ύφασμα, κάνοντας παράλληλα και εμάς να θέλουμε να την εντάξουμε στα καθημερινά looks μας.

Και τι καλύτερο από το να δημιουργήσουμε μόνες μας ένα δαντελένιο ρούχο, το οποίο θα είναι κυριολεκτικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας. Όπως θα παρακολουθήσεις στο παρακάτω βίντεο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παλιό δαντελένιο πουκάμισο και να δημιουργήσεις μόνη σου ένα peplum lace top, το οποίο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο τόσο στις all-day όσο και στις βραδινές εμφανίσεις σου.

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις από το στήθος και κάτω όλο το ύφασμα από το πουκάμισο. Στη συνέχεια, κόβεις στη μέση τα μανίκια κάνοντάς το κοντομάνικο, όπως επίσης κόβεις και τον γιακά. Έπειτα, χρησιμοποιείς μια ραπτομηχανή για να γαζώσεις τις άκρες του ρούχου και με τα κομμάτια που έκοψες δημιουργείς το βολάν γύρω από τη μέση σου.

Πραγματικά, η διαδικασία είναι πολύ δημιουργική και εύκολη και το lace top που θα φτιάξεις θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στην γκαρνταρόμπα σου. Συνδύασέ το με το denim παντελόνι σου για πρωινές εμφανίσεις, ενώ για τη βραδινή έξοδό σου, φόρεσέ το με μία midi, στενή φούστα ή και με μία βερμούδα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

Καλή θέαση και καλή επιτυχία.



Cover photo: @nikinpink

Διάβασε ακόμα: 5+1 τρόποι να εντάξεις τις παστέλ αποχρώσεις στα καλοκαιρινά σου σύνολα