Λέρωσες με βερνίκι νυχιών το ρούχο σου; Υπάρχουν τρόποι να το καθαρίσεις

Λέρωσες με βερνίκι νυχιών το ρούχο σου; Υπάρχουν τρόποι να το καθαρίσεις

Δε χρειάζεται να ανησυχείς…

Λίγο πριν φύγεις για διακοπές πήγες στο αγαπημένο σου nail bar, έκανες μανικιούρ και πεντικιούρ και φρόντισες να έχεις στο νεσεσέρ της βαλίτσας σου ένα παρεμφερές χρώμα βερνικιού για τη στιγμή που το χρώμα των νυχιών θα έχει φθαρεί από τη θάλασσα και την άμμο.

Και να που αυτή η στιγμή έφτασε και χρειάζεται οπωσδήποτε να φρεσκάρεις το χρώμα σε χέρια και πόδια με το αγαπημένο σου βερνίκι. Εκεί, λοιπόν, που ξεκινάς να κάνεις τις διορθώσεις στα νύχια σου, πέφτει βερνίκι πάνω στο ρούχο σου… Ψυχραιμία! Ξέρουμε ότι είναι ένας δύσκολος λεκές, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Υπάρχουν τρόποι να τον καθαρίσεις χωρίς να καταστρέψεις αυτό που φοράς και σου εξηγούμε τι πρέπει να κάνεις ευθύς αμέσως!

lekes apo mano

#1 Δράσε γρήγορα

Φρόντισε να καθαρίσεις το βερνίκι όσο πιο γρήγορα γίνεται και πριν προλάβει να στεγνώσει. Θα χρειαστείς ένα λευκό πανί, μια λευκή πετσέτα και ασετόν. Τοποθέτησε την πετσέτα κάτω από τον λεκέ, βούτηξε το πανί στο ασετόν και τρίψε με απαλές κινήσεις το σημείο του ρούχου που λερώθηκε. Επανάλαβε αρκετές φορές μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

#2 Αν το βερνίκι έχει στεγνώσει… ψυχραιμία!

Αν τυχαία εντόπισες λεκέ από βερνίκι, υπάρχει τρόπος να τον αντιμετωπίσεις. Θα χρειαστείς μπατονέτα και ασετόν και θα πρέπει με απαλές κινήσεις να ξεκινήσεις να τον αφαιρείς. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσεις τα υπολείμματα με νερό και απορρυπαντικό. Αν δεις ότι δεν έχει καθαρίσει εντελώς το ρούχο, επανάλαβε αρκετές φορές τη διαδικασία.

#3 Χρησιμοποίησε οινόπνευμα

Αν το ασετόν δεν κάνει «δουλίτσα», δοκίμασε να εξολοθρεύσεις τον λεκέ με οινόπνευμα. Εμπότισε μια μπατονέτα με οινόπνευμα και τρίψε το σημείο του λεκέ με ελαφριές κινήσεις. Αν η μπατονέτα γεμίσει με βερνίκι, αντικατάστησέ τη με μία καθαρή και συνέχισε τη διαδικασία. Έπειτα, πλύνε το ρούχο στο πλυντήριο, όπως θα το έπλενες υπό κανονικές συνθήκες.

pos tha kathariseis leke apo mano

#4 Δοκίμασε τη λύση της λακ

Ψέκασε το φρέσκο λεκέ από βερνίκι με λακ, άφησέ τη να δράσει για λίγα λεπτά και έπειτα τοποθέτησε το ρούχο σου στο πλυντήριο. Ο λεκές σε λίγη ώρα θα έχει εξαφανιστεί.

#5 Προσοχή στα ευαίσθητα υφάσματα

Αν το ρούχο σου είναι από κάποιο ευαίσθητο ύφασμα, όπως το μετάξι ή το λινό, δε θα πρέπει να ακολουθήσεις κανένα από τα παραπάνω βήματα, διότι θα το καταστρέψεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε ένα καθαριστήριο.

Διάβασε ακόμα: Ίσως αυτό να είναι το απόλυτο παπούτσι για το καλοκαίρι του 2020