Πώς θα πλύνεις τα μαγιό σου για να είναι και του χρόνου σαν καινούρια;

Πώς θα πλύνεις τα μαγιό σου για να είναι και του χρόνου σαν καινούρια;

Πριν τα αποθηκεύσεις πρέπει και να τα φροντίσεις.

Ήδη από τα τέλη της άνοιξης αρχίζει η λαχτάρα μας για τα νέα swimwear trends και τα μαγιό που θα επιλέξουμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας. Και φτάνουμε, δυστυχώς, κάπου στα τέλη Αυγούστου, που έχουμε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές και πρέπει σιγά σιγά να μαζεύουμε το πιο αγαπημένο, καλοκαιρινό fashion item.

Ναι, μπορεί να έχεις την πεποίθηση ότι θα κάνεις πολλά μπάνια ακόμη και τον Σεπτέμβριο (και στο ευχόμαστε ολόψυχα), αλλά αυτή η μεταβατική περίοδος από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο – όσο ζεστή κι αν είναι- κρύβει δουλειές, εκκρεμότητες και ένα γεμάτο, καθημερινό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται σιγά σιγά η στιγμή που πρέπει να βάλεις στην άκρη τα μαγιό και να τα αποθηκεύσεις για να έρθει η ώρα που θα τα χαρείς και πάλι το επόμενο καλοκαίρι.

Πριν τα αποθηκεύσεις, όμως, στο ωραίο σου συρτάρι, θα πρέπει να τα πλύνεις σωστά και το παρακάτω βίντεο θα σου δείξει βήμα-βήμα τον τρόπο. Αρχικά, θα πρέπει να γεμίσεις μια λεκάνη με κρύο νερό και να ρίξεις μέσα μικρή ποσότητα από ένα απορρυπαντικό με ουδέτερο pH.

Στη συνέχεια, ΔΕΝ πρέπει να στύψεις το μαγιό με τα χέρια σου, γιατί αυτή η κίνηση αυτόματα θα ταλαιπωρήσει το μαγιό χαλώντας το σχήμα, αλλά και το χρώμα του. Όπως ακριβώς το βγάλεις από τη λεκάνη, πρέπει να το απλώσεις στην απλώστρα και να το αφήσεις να στεγνώσει εντελώς φυσικά.

Extra tip: Απόφυγε το πλύσιμο του μαγιό στο πλυντήριο. Η θερμότητα, οι στροφές και το στύψιμο του πλυντηρίου μπορεί να χαλάσει το ύφασμά του, να το κάνει να χάσει την ελαστικότητά του και να καταστρέψει την εφαρμογή του.



Cover photo: @leoniehanne

Διάβασε ακόμα: 10 διαφορετικοί τρόποι να φορέσεις το ίδιο maxi φόρεμα (video)