Tρεις εκκεντρικοί και ασυνήθιστοι τρόποι για να καθαρίσεις τον λεκέ από καφέ

Tρεις εκκεντρικοί και ασυνήθιστοι τρόποι για να καθαρίσεις τον λεκέ από καφέ

Aς γίνουμε δημιουργικές ακόμα και με αυτό το δυσάρεστο συμβάν όπου χύνεται ο καφές πάνω στα ρούχα μας.

chad madden p 7TtH69twY unsplash

Το να πέσει πάνω στα ρούχα μας καφές είναι μία συνθήκη τόσο συνηθισμένη, όσο και το να λερωθούμε με σάλτσα τρώγοντας πίτσα! Και φυσικά έχουν συμβεί σε όλες μας πολλές φορές –και ίσως σε πολύ λάθος στιγμές- και τα δύο. Και τα έχουμε αντιμετωπίσει βάζοντας τα ρούχα στο πλυντήριο. Τι γίνεται όμως αν για κάποιο λόγο το ρούχο είναι πολύ ευαίσθητο για να το κάνουμε αυτό ή αν απλά εκεί που είμαστε δεν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα για κάτι τέτοιο;

Tότε επιστρατεύουμε τη δημιουργικότητά μας, αλλά και τα συστατικά που έχουμε στην κουζίνα μας και απομακρύνουμε τον λεκέ από καφέ πάνω από τα ρούχα μας με πιο ανορθόδοξους τρόπους. Ο πρώτος είναι να ρίξουμε μία κουταλιά ξίδι πάνω στον λεκέ και να τον ταμπονάρουμε ελαφριά. Στη συνέχεια να ξεβγάλουμε με κρύο νερό. Ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος είναι να τοποθετήσουμε σε μία καθαρή οδοντόβουρτσα λίγη οδοντόκρεμα και να «ξύσουμε» τον λεκέ ελαφριά. Τέλος, μπορούμε να χτυπήσουμε έναν κρόκο αυγού, να ρίξουμε λίγο από αυτόν πάνω στο λερωμένο σημείο και να τον τρίψουμε με μία πετσέτα.

Θα σκεφτείς, διαβάζοντας το κείμενο, είναι πιο εύκολο να βρεις χτυπημένο κρόκο αυγού από το να βάλεις πλυντήριο; Λογικά όχι αλλά μπορεί να μας χρειαστεί κάπου αυτή η «άχρηστη» γνώση.
Δες επίσης: Chelsea Boots: Τα πιο hot κομμάτια της αγοράς για να υιοθετήσεις τώρα την τάση