Το πιο κοινό στυλιστικό λάθος είναι αυτό που μπορείς πολύ εύκολα να αποφύγεις

Το πιο κοινό στυλιστικό λάθος είναι αυτό που μπορείς πολύ εύκολα να αποφύγεις

Αρκεί να προσέξεις ένα συγκεκριμένο πράγμα πριν την επόμενη αγορά ρούχων σου.

andotherstories 120025102 973462453154336 2884004448269738127 n
andotherstories 120092563 333905874709686 1053226233505048409 n

Επειδή αυτή είναι η εποχή που αγοράζουμε παπούτσια και πανωφόρια (δεν το λέμε έτσι αυτό, οι στατιστικές στο online shopping έχουν μιλήσει εδώ και χρόνια) είναι καλό να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε το επόμενο σακάκι που θα πάρουμε να μας «κάθεται γάντι». Το styling tip μας, όμως, έχει μία ιδιαιτερότητα, αφορά μόνο τα παλτό και τα jackets σου.

Υπάρχει, λοιπόν, ένας στυλιστικός κανόνας που καλό είναι να τον τηρούμε ευλαβικά αν θέλουμε να ξεχωρίζουμε με τις ενδυματολογικές μας επιλογές. Και δυστυχώς, βλέπουμε καθημερινά πολλές γυναίκες γύρω μας, να τον παραβαίνουν. Είναι ένας κανόνας που δεν επηρεάζεται από τις εκάστοτε τάσεις, αλλά έχει διαχρονική ισχύ. Παρόλα αυτά, έχει περάσει τόσο πολύ στα ψιλά που ακόμα και οι πιο γνωστές fashion editors στον κόσμο τον αγνοούν. Και είναι ο εξής απλός: Πρέπει να κόβεις τις ραφές από τις κλειστές τσέπες. Και δεν το λέμε μόνο για χρηστικούς λόγους γιατί οι περισσότερες από τις τσέπες που είναι ραμμένες σε φούστες, σακάκια και παντελόνια, είναι πολύ μικρές και δεν χωράνε σχεδόν τίποτα. Το λέμε, λοιπόν, για αισθητικούς λόγους και μόνο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις έχεις, διότι όσο μένουν πάνω στο ρούχο δεν αναδεικνύεται η γραμμή του, αφού σε αυτή την περίπτωση αντί το στρίφωμα να γλιστράει στο σώμα σου και να το κολακεύει, θα ζαρώνει. Τα κασταστήματα και οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτές τις «ψεύτικες ραφές» σε jackets, παντελόνια και καμιά φορά σε στενές φούστες, προκειμένου τα κομμάτια να διατηρούν τη γραμμή τους όταν βρίσκονται στην κρεμάστρα και όταν μεταφέρονται. Παρόλα αυτά, όταν αγοράσεις κάτι από τα παραπάνω πρέπει να τις αφαιρέσεις. Είναι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους ραμμένους γιακάδες σε κάποια πανωφόρια. Δεν είναι μόνιμο κομμάτι του ρούχο και όσο μένει πάνω δεν σε αφήνει να δείξεις ακόμα κομψή και δεν επιτρέπει στο ρούχο να αναδείξει την γραμμή του. Μην αργείς... πιάσε το ψαλιδάκι τώρα!
Δες επίσης: Aυτό το αξεσουάρ που αποπνέει νοσταλγία το χρειάζεσαι φέτος (και ας μην το ήξερες)

DPG Network