Βρήκαμε πώς θα σώσεις τα αγαπημένα σου ρούχα από τον σκόρο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Βρήκαμε πώς θα σώσεις τα αγαπημένα σου ρούχα από τον σκόρο

Για να δείχνουν πάντα σαν καινούργια.

Οδεύουμε σιγά-σιγά προς το τέλος του φθινοπώρου ενώ έχουμε ήδη εντοπίσει τα πρώτα πλεκτά της σεζόν. Ναι, τα πουλόβερ μας αρέσουν πολύ αφού είναι μαλακά, άνετα και ταυτόχρονα πολύ κομψά. Ταιριάζουν άψογα με τα τζιν, τα παντελόνια ή τις φούστες μας και μπορούν να φορεθούν ακόμη και μέσα στο σπίτι.

skoros rouxa

Υπάρχει όμως μια συγκεκριμένη κατηγορία εντόμων, τα οποία τρυπώνουν ύπουλα στη ντουλάπα μας και φθείρουν τα αγαπημένα μας hoodies και μάλλινα ρούχα. Ο λόγος για τον σκόρο ή αλλιώς νυχτοπεταλούδα, ο οποίος συνηθίζει να ζει σε σκοτεινά μέρη όπως η ντουλάπα σου. Αφήνει τα αυγά του κυρίως σε ζωικές ίνες ρούχων με αποτέλεσμα να καταστρέφει τα μάλλινα και κασμιρένια μας πουλόβερ. Εμείς αποφασίσαμε να σε απαλλάξουμε οριστικά από αυτό το πρόβλημα για να μην έχεις άλλες απώλειες στη γκαρνταρόμπα σου. Βρήκαμε και συγκεντρώσαμε όλα τα χρήσιμα tips για να διώξεις άμεσα το σκόρο και να διατηρήσεις τα πλεκτά σου σαν καινούργια.

1) Εντόπισε που βρίσκεται ο σκόρος. Το πρώτο βήμα είναι να αναζητήσεις από πού προέρχεται η προσβολή από σκόρους. Ψάξε για τρύπες σε ρούχα κατασκευασμένα από ζωικές ίνες για να δεις που έχουν αφήσει οι σκόροι τα αυγά τους. Συνήθως όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο ρούχο που έχει ήδη μολυνθεί, μεταφέρεις στη συνέχεια το σκόρο στο δικό σου ντουλάπι.

2) Καθάρισε καλά τα ρούχα σου. Τα αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα από μαλλί ή ζωικά προϊόντα, απαιτούν στεγνό καθάρισμα. Όλα τα άλλα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό ρούχων.

3) Σκούπισε την ντουλάπα σου σε κάθε σημείο ώστε να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα αυγών και σκόρων. Χρησιμοποίησε ηλεκτρικό σκουπάκι και στη συνέχεια ξεσκόνισε κάθε γωνία και ντουλάπι για να βεβαιωθείς ότι η ντουλάπα σου είναι καθαρή.

4) Αγόρασε παγίδες για τον σκόρο, οι οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές. Επίσης μπορείς να τοποθετήσεις μερικά πουγκιά λεβάντας στη ντουλάπα σου, που φημίζεται ότι απωθεί τα έντομα.

5) Σιδέρωσε όλα τα ρούχα σου. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα σκοτώσουν τα αυγά των σκόρων και τις προνύμφες. Μπορείς να σιδερώσεις ακόμη και τα πλεκτά σου εκτός αν το απαγορεύει η ετικέτα τους.

Δες επίσης: Τα παπούτσια που θα σε σώσουν στο lockdown