Τα must ρούχα που θα χρειαστείς για να είσαι πιο παραγωγική στην τηλεργασία

Νατάσσα Σχοινά
Τα must ρούχα που θα χρειαστείς για να είσαι πιο παραγωγική στην τηλεργασία

Η ένδυση επηρεάζει την ψυχολογία σου πολύ περισσότερο από αυτό που φαντάζεσαι.

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις και παρά το γεγονός ότι όλοι απευχόμασταν να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, βρισκόμαστε κι επίσημα στο δεύτερο lockdown. Διανύουμε μόλις τη δεύτερη μέρα του εγκλεισμού, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ότι έχουμε συνηθίσει την κατάσταση. Η προσαρμογή θα έρθει μέρα με τη μέρα, βοηθώντας από την πλευρά μας στην αλλαγή των όποιων στοιχείων πρέπει να αλλάξουν.

Η τηλεργασία είναι αυτή που απευθύνεται στους περισσότερους από εμάς. Η ημέρα πλέον δε θα ξεκινάει στο γραφείο, αλλά θα συνεχίζεται στο δωμάτιο, στο σαλόνι ή στον όποιον χώρο θα έχουμε διαμορφώσει για να φιλοξενεί τις επαγγελματικές μας ώρες. Η συγκέντρωση και η παραγωγικότητα, ωστόσο, είναι στοιχεία που χρειάζονται κι εκείνα τον χρόνο τους και μπορούν να επηρεαστούν από πολλά πράγματα. Και μόνο που αλλάζουμε περιβάλλον, αυτό αποτελεί ένα υποψήφιο πλήγμα, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε μία ισορροπία στην καραντίνα Vol.2.

Αν επαναπαυτούμε στο γεγονός ότι είμαστε σπίτι, σηκωνόμαστε από το κρεβάτι το πρωί και παραμένουμε με τις πιτζάμες μέχρι το βράδυ, αυτό ενδεχομένως να έχει επίπτωση στην ψυχολογία μας και, κατά συνέπεια, στην εργασιακή μας απόδοση. Αν, αντιθέτως, ντυνόμαστε -σχεδόν- σαν να πηγαίναμε στο γραφείο, ακόμα και υποσυνείδητα αυτό θα βοηθήσει στον εγκλιματισμό μας. Το mentality θα απομακρυνθεί σε έναν βαθμό από την stay-at-home κατάσταση και το μυαλό θα είναι λίγο πιο συγκεντρωμένο και λειτουργικό προς τον επαγγελματικό χαρακτήρα της περίστασης.

Ποια items θα χρειαστούμε για να τα καταφέρουμε; Δες τα στην παρακάτω gallery.

Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: Εσύ παντόφλες πήρες για την καραντίνα;