Yπάρχουν κάποιοι κανόνες στη μόδα που πρέπει απλά να τους αγνοείς

Διονυσία Καλαποθαράκου
Yπάρχουν κάποιοι κανόνες στη μόδα που πρέπει απλά να τους αγνοείς

Φυσικά και «οι κανόνες είναι για να σπάνε» και σε ό,τι αφορά τα ρούχα μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι λίγο προβοκατόρικος ο τίτλος, αλλά το 2020 ήταν μία χρονιά αρκετών συμβιβασμών, άπειρων κανόνων και πολλών υποχωρήσεων. Και μπορεί στην «πραγματική ζωή» να είναι υποχρεωτικά όλα τα παραπάνω, αλλά στον κόσμο της μόδας έχουμε πάντα τη δυνατότητα να είμαστε ο εαυτός μας, να σκεφτόμαστε αντισυμβατικά και να λειτουργούμε «έξω από τα κουτάκια». Γι’ αυτό και σε αυτόν τον κόσμο της πλήρους ελευθερίας έχουμε κάθε δικαίωμα να σπάμε τους κανόνες. Ειδικά τους στυλιστικούς.

Πράγματα που ακούγαμε και διαβάζαμε από μικρές, όπως το «μπλε δεν πάει με το μαύρο», «με το καλό σου φόρεμα θα βάλεις τα καλά σου, ψηλά πέδιλα», «τα παπούτσια πρέπει να είναι πάντα ασορτί με τη τσάντα μας», δεν είναι παρά μερικά ενδυματολογικά κλισέ που πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην παρακάτω gallery, ώστε να γνωρίζεις σε τι «ΔΕΝ» πρέπει να «υπακούσεις» την επόμενη φορά που θα έχεις κάποια ενδυματολογική ανησυχία μπροστά στον καθρέπτη σου.

Οι παρακάτω κανόνες μπορεί να είχαν κάποια λογική και να ίσχυαν πολλά χρόνια πριν αλλά τώρα κανένα fashionable κορίτσι δεν τους ακολουθεί. Εσύ, λοιπόν, είσαι σίγουρα ένα από αυτά! Που δεν «γυρίζει απλά τον τροχό, αλλά τον σπάει»… όπως πολύ ωραία έλεγε η αγαπημένη μας «Daenerys» στο «Game of Thrones».
Δες επίσης: Aυτές τις εμφανίσεις των stars αναζήτησε περισσότερο ο κόσμος το 2020