Fashion Απορία: «To χιόνι μπορεί να αφήσει λεκέδες στα παπούτσια μου;»

Fashion Απορία: «To χιόνι μπορεί να αφήσει λεκέδες στα παπούτσια μου;»

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι θετική αλλά σου λέμε αμέσως πώς να τα καθαρίσεις.

Σύμφωνα με το λεξικό: «Το χιόνι δημιουργείται μεταξύ, κάτω ή πάνω από τα στρώματα των νεφών, ανάλογα του πλάτους και της θερμοκρασίας των νεφών, από τη συμπύκνωση των υδρατμών σε θερμοκρασία κατώτερη του σημείου πήξεως αλλά με πολύ βραδύ ρυθμό. Έτσι το χιόνι αποτελείται από κρυστάλλους πάγου, που ενωμένοι μεταξύ τους χαλαρά σχηματίζουν τις λευκές και ελαφρές χιονονιφάδες.» Το χιόνι, λοιπόν, μπορεί να είναι κατά κύριο λόγο «νερό» αλλά όταν έρθει σε επαφή με το έδαφος, με τις επιφάνειες, με το χώμα, τα συστατικά που υπάρχουν σε αυτά, όπως είναι τα όξινα στοιχεία και τα άλατα, ενώνονται με τη σύνθεσή του.

Αυτό σημαίνει πως όταν εμείς βγούμε με τα δερμάτινα παπούτσια μας στο χιόνι, το πιθανότερο δεν είναι μόνο να βραχούν αλλά και να δημιουργηθούν πάνω τους ενοχλητικοί λεκέδες από άλατα. Όταν, λοιπόν, στεγνώσουν οι μπότες ή τα μποτάκια μας θα δούμε αυτά τα άσπρα σημάδια να επιμένουν και τότε θα πρέπει απλά να τα καθαρίσουμε σαν οποιοδήποτε άλλον λεκέ.

https://www.instagram.com/p/CKLxWXjlwFo


Μεταξύ μας, ίσως και ο «λεκές από χιόνι» είναι ο πιο «ευχάριστος» που μπορούμε να απομακρύνουμε από τα παπούτσια μας. Ο τρόπος για να το κάνουμε είναι απλός: σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό βάζουμε υγρό σαπούνι και μία κουταλιά απορρυπαντικό ρούχων. Παίρνουμε μία σκληρή βούρτσα, την βουτάμε μέσα και τρίβουμε όσες φορές χρειαστεί τον λεκέ πάνω στα παπούτσια μας. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε φυσικό περιβάλλον αν έχει σταματήσει το χιόνι και η υγρασία ή αλλιώς τα τοποθετούμε κάτω από το καλοριφέρ για λίγη ώρα μέχρι να «τραβήξει» τα πολλά υγρά.

Μετά από αυτό τα παπούτσια μας θα είναι σαν καινούργια και μπορούμε να τα φορέσουμε και πάλι για να συνεχίσουμε τις βόλτες στη χιονισμένη Αθήνα.
Δες επίσης: Μαρία Ηλιάκη: Βρήκαμε όλα τα looks με τα οποία «έκρυψε» την εγκυμοσύνη της