Επτά φιλικά προς το περιβάλλον denim brands για να κάνεις τις εμφανίσεις σου πιο «βιώσιμες»

Sabine Camhi
Επτά φιλικά προς το περιβάλλον denim brands για να κάνεις τις εμφανίσεις σου πιο «βιώσιμες»

Aυτά τα labels έχουν κάνει βήματα για να μειώσουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος!

Οι βιώσιμες μάρκες όλο και αυξάνονται. Μάλιστα, ακόμη και μερικά από τα μεγάλα high street brands που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, προσπαθούν να κατασκευάσουν κομμάτια που μειώνουν τις αρνητικές τους επιπτώσεις στον πλανήτη.

Καθώς λαμβάνουμε υπόψιν μας τις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης ενδυμάτων, υιοθετούμε νέες βιώσιμες συνήθειες και διαλέγουμε ηθικά παραγόμενα κομμάτια χωρίς παιδική εργασία και συνθήκες sweatshop. Από τα vintage κομμάτια και τις φιλανθρωπικές αγορές έως και τις ανταλλαγές ρούχων με φίλους, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείς να πάρεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Έχει αναφερθεί πως χρειάζονται περισσότερα από 7.600 λίτρα νερού για τη δημιουργία ενός ζευγαριού jean. Και, αν λάβεις υπόψιν σου πόσα ζευγάρια κατέχει ο μέσος άνθρωπος, από skinny, σε καμπάνα και straight leg, θα συνειδητοποιήσεις πόσο νερό καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Συνεπώς, το πιο αγαπητό ρούχο όλων των εποχών, έχει τώρα μετατραπεί σε περιβαλλοντική απειλή.

Το Year in Fashion report της Lyst, η οποία βασίζει τα αποτελέσματά της σε έρευνες που εξετάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες περισσότερων από 100 εκατομμυρίων ανθρώπων, διαπίστωσε πως η βιώσιμη μόδα αναπτύσσεται για τους σχεδιαστές και τους καταναλωτές, με πολλούς ανθρώπους να αναζητούν συγκεκριμένα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Έχοντας αυτό κατά νου, ρίξε μια ματιά στα 7 καλύτερα βιώσιμα denim brands παρακάτω για να επενδύσεις με στόχο τη δημιουργία μιας πιο «ηθικής» γκαρνταρόμπας.

Δες επίσης: Πέντε τάσεις στα jeans για την άνοιξη του 2021 που αξίζουν την προσοχή σου