Αυτό το χρώμα πρέπει να φοράμε όσο ακόμα «μένουμε σπίτι»

Διονυσία Καλαποθαράκου
Αυτό το χρώμα πρέπει να φοράμε όσο ακόμα «μένουμε σπίτι»

Kαι οι λόγοι δεν αφορούν μόνο το στυλ αλλά και την ψυχολογία μας.

To τραγούδι των Killers «Mr. Brightside» δεν είναι μόνο ένα κομμάτι που όλες έχουμε χορέψει σε κάποιο μπαράκι της Πλατείας Αγίας Ειρήνης -όταν αυτά ήταν ακόμα ανοιχτά και όταν εμείς χορεύαμε ακόμα- είναι και ένα κομμάτι που λέει σε κάποιο σημείο τους «βοήθησε με να βγω από την ‘σπηλιά’ μου να σταθώ στο φως και όλα θα είναι και πάλι καλά». Εμείς μετά την πανδημία, με δύο λόγια! Μέχρι όμως να έρθει αυτή η μέρα που θα βγούμε από το σπίτι και θα πηγαίνουμε χωρίς περιορισμούς όπου θέλουμε και όταν θέλουμε, ας φροντίσουμε να φτιάξουμε τη διάθεσή μας και όσο καθόμαστε μέσα σε αυτό και ποιοι θα μας βοηθήσουν με αυτόν τον στόχο; Μα φυσικά τα αγαπημένα μας ρούχα!

https://www.instagram.com/p/CHqn9xtlv2p


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νικήσουμε αυτό το αίσθημα παραίτησης που μας έχει κατακλύσει μετά από τους τόσους μήνες καραντίνας -το να ανατρέξουμε στο styling και στο shopping είναι σίγουρα ένας από αυτούς- αλλά υπάρχουν και πολλά μικρά, απλοϊκά τρικ που μπορούν να μας βάλουν σε καλύτερο mood και να μας κάνουν να χαμογελάσουμε στο λεπτό. Ένα από αυτά θα σου παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως και αφορά το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις μέσα στο σπίτι.

Μια μελέτη από το Vrije Universiteit του Άμστερνταμ, που σε αυτήν περιλαμβάνονται και άρθρα του περιοδικού Υγείας της Ολλανδίας, υποστήριξε ότι οι ενήλικες ανέφεραν συναισθήματα ευτυχίας όταν ερχόντουσαν σε επαφή με κίτρινα αντικείμενα. «Το κίτρινο είναι το χρώμα της ευτυχίας και αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, τη ζεστασιά και την ελπίδα,» υποστηρίζει η Karen J. Pine, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξηγώντας πως «η χρήση ανοιχτόχρωμου κίτρινου χρώματος είναι επίσης ενδεικτική της εξωστρέφειας. Δεν είναι τυχαίο το ότι όλα τα smiley (αυτοκόλλητα-πρόσωπο) γίνονται κλασικά κίτρινα, σου εύχονται να έχεις ‘μια ωραία μέρα’ και το εννοούν», λέει η Pine.

https://www.instagram.com/p/CL_jXMMBGkt


To ίδιο ισχύει και για τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε, ακόμα και μέσα στο σπίτι, μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάσουμε, να μας φτιάξουν το κέφι και να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα… αρκεί να είναι κίτρινα. Όλες οι αποχρώσεις του feelgood αυτού χρώματος, θα τις δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery, φωτίζουν το πρόσωπο, δείχνουν πιο λεία και θελκτικά τα χαρακτηριστικά και μας κάνουν να νιώθουμε ενστικτωδώς καλύτερα.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που το μεγάλο στυλιστικό σου δίλημμα θα είναι το «ποιο φούτερ να φορέσεις το πρωί πριν κάτσεις μπροστά στο laptop», διάλεξε ασυζητητί το κίτρινο. Ξέρεις το γιατί το κάνεις και αυτό είναι αρκετό σε περίπτωση που οι συνάδελφοι σε κοιτάζουν περίεργα στο Zoom meeting.