Πώς αφαιρείς τον λεκέ από κερί που μπορεί να πέσει στα ρούχα σου στην Ανάσταση (video)

Πώς αφαιρείς τον λεκέ από κερί που μπορεί να πέσει στα ρούχα σου στην Ανάσταση (video)

Ίσως μιλάμε για το μοναδικό είδος λεκέ που δεν αγαπάει το νερό.

Άγιες μέρες αυτές που διανύουμε και η επαφή μας με τα κεριά, είτε βρεθούμε σε προαύλιο χώρο εκκλησίας αύριο το βράδυ πριν την Ανάσταση, είτε όχι, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Γι’ αυτό και προνοούμε και σου δείχνουμε από τώρα το παρακάτω video όπου σου εξηγεί αναλυτικά πώς να καθαρίσεις τον λεκέ που αφήνει το λιωμένο κερί στα ρούχα σου σε περίπτωση που πέσει πάνω σου ενώ το κρατάς.



Σε αντίθεση με όλους τους λεκέδες που καταπολεμούνται με σύμμαχο το υγρό στοιχείο, το κερί θέλει μία «πιο στεγνή» διαδικασία για να φύγει από τα ρούχα μας. Αρχικά το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στο σημείο που έχει πέσει. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε τη διαδικασία μπορούμε να περάσουμε τον λεκέ με παγάκια ή να βάλουμε το ρούχο για κάποιες ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια παίρνουμε το μαχαίρι του βουτύρου και ξύνουμε ελαφριά τα υπολείμματα του κεριού από το ρούχο χωρίς να αλλοιώσουμε την υφή του και να προκαλέσουμε φθορά στο ύφασμά του. Μετά από αυτό σκεπάζουμε το ρούχο με μία πετσέτα φαγητού και σιδερώνουμε από πάνω τον λεκέ. Με τη θερμότητα το κερί θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το πανί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στο λερωμένο σημείο μερικές σταγόνες ήπιο, υγρό απορρυπαντικό ρούχων και βάζουμε το ρούχο στο πλυντήριο επιλέγοντας πρόγραμμα με υψηλούς βαθμούς, αν το αντέχει και το ύφασμα του συγκεκριμένου κομματιού φυσικά. Λογικά μόλις τελειώσει η πλύση ο λεκές θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση και εμείς θα είμαστε σε θέση να βιώσουμε με κατάνυξη αυτές τις ξεχωριστές ημέρες του Πάσχα.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 mules για να είσαι ultra chic και αυτό το καλοκαίρι