Η mini φούστα, το πιο διάσημο ρούχο των 60s, είναι και φέτος ό,τι πιο sexy μπορείς να βάλεις

Sabine Camhi
Η mini φούστα, το πιο διάσημο ρούχο των 60s, είναι και φέτος ό,τι πιο sexy μπορείς να βάλεις

Ένα από τα πιο θηλυκά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας ξαναμπήκε στο παιχνίδι του στυλ!

Γνώριζες πως η δημιουργία της mini φούστας αποδίδεται στη θρυλική Αγγλίδα σχεδιάστρια και επιχειρηματία Mary Quant; Στις 10 Ιουλίου 1964, η Quant παρουσίασε την πρώτη μίνι φούστα σε ολοκληρωμένη της κολεξιόν και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στον κόσμο της μόδας. Μάλιστα, η ονομασία «mini» προέρχεται από το αγαπημένο της αυτοκίνητο, το οποίο ήταν το Mini Cooper. Επιδίωξη της ήταν να φτιάξει ένα πρακτικό και απελευθερωτικό ρούχο για τη γυναίκα.

Στη δεκαετία του '60 και του '70, ήταν σχεδόν «υποχρεωτική τάση» το να φοράς mini. Μετά από τη Mary Quant, αρκετοί σχεδιαστές έγιναν διάσημοι αφού παρουσίασαν κομμάτια με κοντό τελείωμα, όπως ο Γάλλος σχεδιαστής Courrèges με τα φουτουριστικά του σχέδια.

Τώρα, ζούμε με την επιθυμία για έναν μετα-πανδημικό κόσμο και την επιστροφή στην κανονικότητα. Έτσι, με το πέρασμα του χρόνου, η μόδα γίνεται πιο τολμηρή και το τελείωμα της φούστας γίνεται όλο και πιο κοντό. Σε όλες τις πασαρέλες για την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι και Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021, είδαμε οίκους μόδας όπως ο Saint Laurent, Versace, Michael Kors, ακόμα και η Chanel να παρουσιάζουν crop κομμάτια, από μπουφάν μέχρι και φορέματα και φυσικά mini φούστες.

Συνέχισε, λοιπόν, gallery στην παρακάτω για να δεις ποιοι σχεδιαστές επανάφεραν στη ζωή μας λίγο από τη χαμένη, λόγω της πανδημίας, αίσθηση του sexiness και της γυναικείας θηλυκότητας.

Δες επίσης: Μiuccia Prada: Σήμερα έχει γενέθλια η γυναίκα που δημιούργησε το κορυφαίο brand name στον κόσμο