9 μηνύματα σε T-shirts «προδίδουν» αυτά που σκέφτεσαι, αλλά δε λες πάντα φωναχτά

Sabine Camhi
9 μηνύματα σε T-shirts «προδίδουν» αυτά που σκέφτεσαι, αλλά δε λες πάντα φωναχτά

Τα slogan Τ-Shirts λένε όλα αυτά που θες να πεις!

Από την εμβληματική «Dump Him» (παράτα τον) μπλούζα της Britney Spears έως τις φεμινιστικές δηλώσεις στην πασαρέλα του οίκου Dior, τα slogan tees αποδεικνύουν την ισχύ που μπορεί να έχει ένα μήνυμα πάνω σε ένα ρούχο.

Η Maria Grazia Chiuri, η οποία σχεδίασε για τον οίκο Dior το T-shirt με logo «We should all be feminists», προφανώς δεν ήταν αυτή που εφηύρε το slogan tee - αυτά είναι κομμάτια που μας έχουν επιτρέψει να στέλνουμε διακριτικά μηνύματα από τη δεκαετία του 1960.



Η ιστορία των slogan T-shirts

Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν εκείνη την δεκαετία όταν ένα κατάστημα με το όνομα Mr. Freedom on the King's Road στο Chelsea του Λονδίνου πούλησε μπλουζάκια εμπνευσμένα από την Disney. Η Vivienne Westwood πήγε την τάση ένα βήμα παραπέρα την επόμενη δεκαετία με μπλουζάκια με πολιτικά κίνητρα, αλλά ήταν τη δεκαετία του 1980 που το slogan tee άνθισε με τα περίφημα σχέδια της Βρετανής σχεδιάστριας Katharine Hamnett. Στη συνέχεια, celebrities όπως η Paris Hilton έκαναν αυτό το κομμάτι και πάλι δημοφιλές στις αρχές του 2000.


https://www.instagram.com/reel/COdS_tXhnEO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι μπλούζες βγήκαν στα πρωτοσέλιδα και πάλι στις πασαρέλες το 2017 με τον οίκο Dior να ενθαρρύνει το φεμινιστικό κίνημα και το brand Prabal Gurung τη χειραφέτηση των γυναικών. Ο οίκος Viktor & Rolf πέρασε την τάση σε άλλο επίπεδο, όταν έγραψε διάφορα μηνύματα, όπως «ΟΧΙ» και «Δεν είμαι ντροπαλή, απλώς δεν μου αρέσεις», σε ογκώδη τούλινα φορέματα για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019.



Πιο πρόσφατα, η star του TikTok, Addison Rae Easterling, φόρεσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Είπε ότι ήθελε περισσότερο χώρο, γι' αυτό τον κλείδωσα έξω».

Είσαι έτοιμη να υιοθετήσεις και εσύ αυτήν την τάση φέτος; Αν δεν μπορείς να εκφραστείς, άσε την μόδα να το κάνει για σένα. Συνέχισε παρακάτω για να πάρεις έμπνευση.