Jumbo tote bags: Αν σου έλειψε η αγαπημένη σου «τεράστια» τσάντα φόρεσε την όπως η Zoë Kravitz

Ναταλία Κατσακιώρη
Jumbo tote bags: Αν σου έλειψε η αγαπημένη σου «τεράστια» τσάντα φόρεσε την όπως η Zoë Kravitz
Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Οι τσάντες είναι το πιο αγαπημένο γυναικείο αξεσουάρ και φέτος θα έχουν την τιμητική τους.

Είναι γεγονός πως οι τσάντες είναι το νέο big thing. Οι γυναίκες ανέκαθεν αγαπούσαν το συγκεκριμένο αξεσουάρ, ακολουθώντας πιστά τις τάσεις, όμως, τώρα πια, τα bag trends αποτελούν μία ολόκληρη κατηγορία από μόνα τους, βάζοντας τα πιο edgy σχέδια των designer brands στην wish list όσων αγαπούν την μόδα.

Τις τελευταίες σεζόν, υπάρχει μία ροπή στις μικρές τσάντες, με τις shoulder bags αλλά και τις mini bags να παίρνουν τα ηνία, παραμερίζοντας για λίγο τις τεράστιες και άνετες tote bags που χρησιμοποιούσαμε συνήθως στις καθημερινές μας εμφανίσεις. Είδαμε ακόμη και μικροσκοπικά τσαντάκια, που χωράνε μόνο το κραγιόν μας, ένα item κατάλληλο για τις νυχτερινές εξόδους.

Με αφορμή το τεράστιο comeback των 90s και 00s trends, είδαμε να επανέρχεται επίσης και η signature baquette bag του οίκου Fendi, η λατρεμένη τσάντα της τηλεοπτικής Carrie Bradshaw, ένα σχέδιο που έχει εμπνεύσει και πολλά άλλα labels να δημιουργήσουν την δική τους statement medium shoulder bag. Βλέπε τις hobo bag του Bottega Veneta και όλες φυσικά της κλασικές Gucci τσάντες, που είναι από μόνες τους ένα μικρό μάθημα μόδας.

Οι jumbo tote bag επιστρέφουν. Το ίδιο λέει και η Zoë Kravitz.

Η Zoe Kravitz, ambassador του οίκου Yves Saint Laurent και στενή φίλη του creative director, Anthony Vaccarello, είναι φυσικά η πρώτη που παίρνει στα χέρια της όλα τα νέο signature items του κορυφαίου γαλλικού οίκου. Έτσι μας σύστησε και την νέα signature τσάντα τους, που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο, με ένα όνομα που θυμίζει Ελλάδα. Icare, δηλαδή Ίκαρος, μία ονομασία που στηρίχτηκε κυρίως στην τοποθέτηση του χρυσού logo της εταιρίας στο κέντρο της τσάντας. «Λάμπει σαν τον ήλιο που έκαψε τα φτερά του Ίκαρου».

https://www.instagram.com/p/CcItnhduvmf

Πρόκειται για μία super oversized shoulder bag, από μαλακό δέρμα σε καπιτονέ σχέδιο, με το μεγάλο λογότυπο του Saint Laurent να δεσπόζει στην μέση. Ένα ακόμη item, που σηματοδοτεί την επάνοδο των jumbo totes, τις τεράστιες βολικές τσάντες μας που είχαμε αφήσει για λίγο στην άκρη, νοσταλγώντας πάντα την άνεση και το στυλ που μας χάριζαν. Φέτος, επιστρέφουν, για να χωρέσουμε και πάλι όλη μας την ζωή, μέσα σε ένα fashionable κομμάτι δέρμα.

https://www.instagram.com/p/CcItjCDuSjx

Οι Bottega Veneta, Dior, Chloe, Givenchy και Chanel παρουσίασαν ήδη τεράστιες tote bags στις συλλογές τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, αλλά και τον επερχόμενο χειμώνα του 2023. Πάρτε μία γεύση στο gallery.