Το little black dress της φετινής άνοιξης δεν μοιάζει με όσα έχεις δει μέχρι τώρα

Ναταλία Κατσακιώρη
Το little black dress της φετινής άνοιξης δεν μοιάζει με όσα έχεις δει μέχρι τώρα
Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Είναι ίσως το πιο διαχρονικό κομμάτι της ντουλάπας μας, που φέτος έρχεται ανανεωμένο!

Μικρό μαύρο φόρεμα.μ Μία φράση συναίσθημα. Πόσες φορές δεν έχει εξυμνήσει η κάθε γυναίκα την iconic Gabrielle Coco Chanel, που δημιούργησε ένα φόρεμα από ένα τόσο απλό κομμάτι μαύρου υφάσματος, που έμελλε να αλλάξει την παγκόσμια μόδα για πάντα. Να θυμίσουμε πως εκείνη την εποχή το μαύρο δεν ήταν ένα χρώμα κατάλληλο για μία κυρία, παρά μόνο αν συνέτρεχε λόγος πένθους, αφού τα λαμπερά, έντονα χρώματα ήταν συνώνυμο του πλούτου και της χλιδής.

Η madame Chanel άφησε πίσω της όλα τα στερεότυπα της εποχής και επέβαλλε τους δικούς της κανόνες απλότητας και elegance, που όπως φαίνεται ήταν αρκετοί για να αλλάξουν τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες για πάντα. Το μαύρο αναδείχθηκε ως το νούμερο ένα αγαπημένο χρώμα και το little black dress ένα αξεπέραστο fashion staple, που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ.

https://www.instagram.com/p/CWvogvfo42m

Έκτοτε κάθε χρόνο το κλασικό lbd κάνει την εμφάνιση του σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, δίνοντας πάντα πρώτο το στίγμα της αλλαγής και των τάσεων, αφού είναι πάντα το πρώτο κομμάτι πειραματισμού για κάθε designer. Ίσως, επειδή καταβάθος ξέρουν όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, το μικρό μαύρο φόρεμα παραμένει βαθιά αγαπημένο.

https://www.instagram.com/p/Ca7mDasojKn

Το lbd μεταμορφώνεται.

Φέτος, το είδαμε ακολούθως να αλλάζει και να γίνεται κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, κάτι κοντά σε όσα προστάζει το body positivity και η ειλικρίνεια(επιτέλους!) γύρω από το γυναικείο σώμα. Τα υφάσματα έγιναν πιο μαλακά, ρευστά και διάφανα, ενώ τα cut outs και τα μεγάλα σκισίματα αποκάλυψαν τις καμπύλες του σώματος, με έναν τρόπο που αποτελεί δήλωση. Στο επίκεντρο της νέας τάσης ήταν ο οίκος Balmain και το νέο next big thing της μόδας, η σχεδιάστρια Nensi Dojaka, με το naked dress της να είναι το πιο signature κομμάτι της σεζόν.

https://www.instagram.com/p/CagHwbzt2hc

Είδαμε δίχτυα και embellished μαύρα υφάσματα, μαλακό βαμβάκι αλλά και λινό στην περίπτωση της Stella McCartney. Τα κρόσσια είναι ένα ακόμη στοιχείο που ενσωματώθηκε στο lbd και του χάρισε extra κίνηση, αλλά και ένα φολκλόρ χαρακτήρα, στην περίπτωση της Alberta Ferreti.

Αν φέτος ψάχνεις το νέο σου μικρό μαύρο φόρεμα, σκέψου πρώτα τον εαυτό σου και την αίσθηση που θέλεις να σου χαρίζει, όταν το φοράς πάνω στο σώμα σου. Επένδυσε σε ένα second skin φόρεμα με κοψίματα, που θα αγκαλιάσουν και θα αναδείξουν τις καμπύλες σου.