Τα 5 καλύτερα tips για να κρατήσεις καθαρά τα λευκά σου sneakers

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα 5 καλύτερα tips για να κρατήσεις καθαρά τα λευκά σου sneakers
Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Το πιο πολύτιμο item της ανοιξιάτικης ντουλάπας μας αξίζει την δική του ιδιαίτερη φροντίδα.

Δεν υφίσταται spring styling χωρίς λευκά sneakers. Ίσως το πιο πολυφορεμένο ζευγάρι της ντουλάπας μας και αγαπημένο passé par tout, που πάει κυριολεκτικά με όλα και αξίζει την θέση του απόλυτου fashion staples της καρδιάς μας. Δεν υπάρχει outfit που να μην μπορεί να συνοδευτεί με ένα ζευγάρι λευκά sneakers είτε αυτά είναι leather, είτε πάνινα, είτε ακόμη και τύπου running.

Για να μπορέσεις, όμως, να φοράς τα λατρεμένα σου λευκά sneakers all year long και να δείχνουν εξίσου chic και αστραφτερά, θα πρέπει να προσέξεις την φροντίδα τους. Γιατί ένα ζευγάρι παλιά, κακοσυντηρημένα και φθαρμένα sneakers, και ιδιαίτερα άσπρα, κάνουν αμέσως την εικόνα σου να δείχνει ατημέλητη και λιγότερο κομψή. Επίσης, αμέσως αποκλύονται από ένα πιο βραδινό look, όπως για παράδειγμα ένα χαλαρό ποτό με τις φίλες σου μετά την δουλειά, αφού η midi satin φούστα σου δεν θα μπορέσει σίγουρα να αναδειχθεί σωστά με ένα ζευγάρι dirty sneakers.

white-sneakers-tips-2.jpg

Εμείς σου βρήκαμε τα 5 βασικά tips για να φαίνονται τα λευκά σου sneakers σαν καινούργια.

Καθάρισε τα με βούρτσα: Είναι ένα από τα βασικά στάδια, που πολλοί δεν έχουν υπόψη τους. Μία μεγάλη βούρτσα παπουτσιών είναι απαραίτητη. Βούρτισε τα παπούτσια πρώτα στεγνά, για να φύγει όλη η σκόνη και οι λεκέδες που έχουν κάτσει επάνω.

Πρόσεχε το στέγνωμα: Είναι γνωστό πως αν τα λευκά παπούτσια δεν στεγνώσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, τότε θα κάνουν μικρούς κίτρινους λεκέδες. Βάλε απορρυπαντικό, μία μαξιλαροθήκη και βάλτα στο πλυντήριο, βάζοντας το κατάλληλο πρόγραμμα με στροφές για στήψιμο. Αν επιλέξεις να τα πλύνεις στο χέρι, τότε μία πετσέτα θα σε βοηθήσει στο στέγνωμα.

Δράσε άμεσα: Όταν ένας λεκές προσγειωθεί στα αγαπημένα σου white sneakers, μην περιμένεις να τα πλύνεις την επόμενη φορά που θα θέλεις να τα ξαναφορέσεις. Πάρε ένα υγρό πανί και προσπάθησε να αφαιρέσεις την βρωμιά αμέσως. Καλό θα ήταν να έχεις και ένα από τα πολύ βοηθητικά cleansing sticks στην τσάντα σου για κάθε περίπτωση.

white-sneakers-tips-6.jpg

Δώσε βάση στα κορδόνια και την σόλα: Φρόντισε να διατηρείς καθαρά τα λευκά σου κορδόνια, αλλάζοντας τα τακτικά. Το ίδιο ισχύει και την λευκή σόλα των παπουτσιών σου, που μπορείς πανεύκολα να καθαρίσεις με την γνωστή, ειδική κρέμα καθαρισμού που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Κάνε την σωστή αποθήκευση: Η σωστή αποθήκευση μπορεί να δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα παπούτσια σου. Πριν τα βάλεις στο κουτί βεβαιώσου ότι είναι στεγνά και καθαρά, δέσε τα κορδόνια τους και τύλιξε τα με λευκό χαρτί περιτυλίγματος. Αν θέλεις να μυρίζουν όμορφα ψέκασε τα με ένα αρωματικό που αποπνέει φρεσκάδα.