Straw bags:Φέτος οι ψάθινες τσάντες δεν θα φορεθούν μόνο στην παραλία αλλά και στα spring σύνολα σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Straw bags:Φέτος οι ψάθινες τσάντες δεν θα φορεθούν μόνο στην παραλία αλλά και στα spring σύνολα σου

Από την αγαπημένη bucket bag μέχρι και τις μεγάλες raffia bags, η ψάθα είναι το υλικό που θα δούμε ήδη από την άνοιξη.

Υπάρχουν ορισμένα υλικά και items που είναι συνυφασμένα στο μυαλό μας με το καλοκαίρι, όπως το λινό, οι διαφάνειες και η ψάθα. Straw ή raffia, και τα δύο αυτά παρόμοια υλικά είναι κατεξοχήν καλοκαιρινά και τα βλέπουμε κυρίως σε Spring Summer συλλογές των αγαπημένων μας designers.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η μόδα έχει ξεπεράσει την αυστηρή έννοια των τάσεων και έχει απελευθερωθεί σε μεγάλο βαθμό, παίζοντας με τα διαφορετικά υλικά και τις ετερόκλητες υφές, προσθέτοντας κάποιες νότες που παλιότερα θα θεωρούνταν inappropriate σε πολλές περιπτώσεις. Έτσι μπορούμε πλέον να δούμε ψάθινα items, ακόμη και από τις αρχές της άνοιξης και μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Οι Γαλλίδες έχουν , μάλιστα, την τάση να παίρνουν μαζί τους καθημερινά μία μεγάλη ψάθινη τσάντα τύπου basket, όπως αυτή της Jane Birkin, ακόμη και μέσα στον χειμώνα. Μία ματιά στο προφίλ της αγαπημένης Jeanne Damas θα σε πείσει.

https://www.instagram.com/p/CbaUMGwDL2-

Τώρα, λοιπόν, που μπήκε η άνοιξη και ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός είναι ίσως η ώρα να εντάξεις και εσύ στα everyday looks σου μία ψάθινα τσάντα σε όποιο μέγεθος πιστεύεις ότι σου αρέσει και ταιριάζει στις ανάγκες σου. Οι μεγάλες shoulder bags με τα δερμάτινα λουριά τύπου Loewe είναι σίγουρα από τα πιο βολικά pieces, που μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις. Το μικρά buckets είναι εξίσου χαριτωμένα και βολικά, ενώ σίγουρα θα βρεις και μικρές crossbody τσάντες από raffia ή ψάθα. Οι λεπτομέρειες με χρώμα στα χερούλια ή τα κουμπώματα τους είναι ότι πιο fun και καλοκαιρινό.

straw-bags-2.jpg

Αν νομίζεις πως το κατάλληλο styling για μία τέτοια τσάντα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε σανδάλια, τότε μάλλον κάνεις λάθος. Φόρεσε την με denim και ενημερωμένα flats, ανάλαφρα midi ρομαντικά φορέματα, πουκάμισα και bohemian πανωφόρια, αφού η αλήθεια είναι ότι το boho style της ταιριάζει τέλεια. Το neutral χρώμα της ψάθας την κάνει ακόμη πιο εύκολη στους συνδυασμούς σου, αφού είναι ένα item που ξεχωρίζει περισσότερο με τον χαρακτήρα παρά με την απόχρωση του.

https://www.instagram.com/p/CP6ZfVzDIgU