Η πιο στυλάτη city bag του καλοκαιριού χωράει μόνο τα απαραίτητα- 6 σχέδια για να διαλέξεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Η πιο στυλάτη city bag του καλοκαιριού χωράει μόνο τα απαραίτητα- 6 σχέδια για να διαλέξεις
Photo credit: Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM

Ήρθε για να μείνει, ένα trend που ταιριάζει με κάθε σύνολο που θα φορέσεις μέχρι να φύγεις διακοπές. 

Την επιστροφή των 90s και των 00s την έχουμε υπεραναλύσει και την έχεις σίγουρα καταλάβει και από το street style, αν ανήκεις στους λίγους μεγαλύτερους όπως εγώ, αφού όλο στυλ που θυμάσαι από την παιδική και εφηβική σου ηλικία είναι εδώ. Ένα από τα πρώτα πράγματα που είδαμε πάλι στη γκαρνταρόμπα μας είναι το κλασικό Y2K τσαντάκι μας, aka την baquette Bag.

Ποιος δεν θυμάται την Carrie Bradshaw ως θύμα ληστείας να λέει στον τύπο που τη ληστεύω ότι δεν πρόκειται για απλή τσάντα, αλλά για «baquette». Ο οίκος Fendi έκανε χρυσές δουλειές και όλοι οι υπόλοιποι αντέγραψαν το fit και το μικρό μέγεθος εκείνης της περίφημης τσάντας, που πρέπει να ομολογήσω ότι μόλις πριν λίγες σεζόν εκτίμησα. Δεν ξέρω αν ήταν οι αφόρητες μνήμες των 00s, που με έκαναν να μην θέλω να δω το οτιδήποτε σχετίζεται με το style του 2000, αλλά γενικά άργησα κάπως να πιάσω πάλι στα χέρια μου μία baquette τσάντα.

summer-baquette-bag-(2).jpg
https://www.instagram.com/p/CfKYS8NI8ek

Όταν, όμως το έκανα, ενθουσιάστηκα με το μικρό της μέγεθος, που είναι όμως ικανοποιητικό για να χωρέσει όλα τα απαραίτητα (κινητό, πορτοφόλι, κλειδιά, μακιγιάζ) χωρίς να σέρνεις παντού την τεράστια πρωινή σου τσάντα, σαν κατάδικος! Ένα ακόμη θετικό την όλης υπόθεσης των baquettes είναι ότι μπορείς αμέσως και πολύ εύκολα να προσθέσεις χρώμα ή ένα ιδιαίτερο print στο σύνολο σου.

https://www.instagram.com/p/CcgoHd_shix

Η baquette bag έχει το θετικό ότι είναι από τη φύση της ένα minimal σχέδιο, που ταιριάζει εξίσου με ένα oversized κοστούμι, με τα σακάκια σου, με τα ρομαντικά φορέματα και τα matching σετάκια του καλοκαιριού, αλλά και με τα denim σου, με φαρδιά πουκάμισα και με τα cropped τοπάκια, που φοράς κάθε μέρα αυτή την περίοδο. Επίσης, στην αγορά μπορείς να βρεις από γνωστά designer items, αν θέλεις να επενδύσεις σε ένα διαχρονικό κομμάτι (βλέπε Jacquemus, Staud και Dior), αλλά και πολύ οικονομικές επιλογές. Αν έχεις περιορισμένο budget μπορείς να βρεις πολύ stylish κομμάτια σε όλα τα αγαπημένα ελληνικά καταστήματα και brands. Υπάρχει, φυσικά, πάντα και η επιλογή των vintage τσαντών, που μπορείς να βρεις online.

Τα 6 καλύτερα σχέδια για να διαλέξεις: