Αυτό είναι ίσως το μοναδικό φόρεμα που χρειάζεσαι το καλοκαίρι σύμφωνα με τις fashion lovers

Ναταλία Κατσακιώρη
Αυτό είναι ίσως το μοναδικό φόρεμα που χρειάζεσαι το καλοκαίρι σύμφωνα με τις fashion lovers

Άνετο, κομψό και με retro διάθεση είναι το πιο εύκολο φόρεμα του καλοκαιριού!

Μία αγάπη ήρθε πάλι από τα παλιά. Κάπως έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την επιστροφή του crochet στη ζωή μας και στις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν Εγώ, φυσικά, είχε την τύχη να ξαναζήσω το crochet ως ένα από τα πιο αγαπημένα trends το 2000, αλλά τότε είχαμε περιοριστεί είναι η αλήθεια περισσότερο σε crochet καπέλα και ίσως κάποια πολύχρωμα τοπάκια. Ήταν κυρίως τάση της «νεολαίας» και δεν την είχαμε δει στα catwalks ως πρόταση.

Σε αντίθεση με το τεράστιο come back που γίνεται τώρα, αφού η τάση εμφανίστηκε πρώτα στα catwalks και πέρασε αμέσως στο street style. Και αυτό γιατί το crochet είναι στην πραγματικότητα το ιδανικό ύφασμα για καλοκαίρι. Άνετο και μαλακό, δροσερό, με ιδιαίτερη υφή και sexy διαφάνειες, αλλά και με τα πιο περίτεχνα και διασκεδαστικά χρώματα που μπορείς να φανταστείς. Η retro διάθεση αυτού του πλεκτού υφάσματος που θυμίζει γιαγιά, είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά σου σύνολα.

Μετά την αποθέωση του, λοιπόν, από σχεδιαστές όπως ο Roberto Cavalli και Gabriella Hearst ένα συγκεκριμένο item ήταν αυτό που κατέκλυσε το Instagram feed μας, αυτό που επέλεξαν όλα τα fashion girls για τις διακοπές τους και τις βόλτες τους στην πόλη: το crochet φόρεμα.

corchet-dress-(6).jpg

Crochet φόρεμα: το star item της ντουλάπας σου.

Το συγκεκριμένο φόρεμα μπορεί όχι μόνο να γίνει το αγαπημένο σου νέο item, αλλά μπορεί και να είναι και το μόνο φόρεμα που θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου στην βαλίτσα των διακοπών σου. Γιατί; Γιατί μπορεί άνετα να φορεθεί τόσο στην παραλία ως beach wear, όσο και κανονικά μέσα στην πόλη, αλλάζοντας μόνο το μαγιό σου με ένα shorts και ένα bra top. Αν, μάλιστα, επιλέξεις ένα crochet φόρεμα με γεμάτη πλέξη, δεν θα χρειαστεί να κάνεις ούτε αυτό.

corchet-dress-(7).jpg

Ταιριάζει τέλεια με όλα τα flat σανδάλια του καλοκαιριού, από chunky πέδιλα, μέχρι mules και κλασικά σανδάλια. Το τέλειο matching του θα ήταν ένα αντίστοιχο καπέλο, με έντονο χρώμα ή ένα μαντήλι δεμένο στα μαλλιά, για να απογειώσει το retro vibe. Τώρα ξέρεις ποιο πρέπει να είναι το επόμενο item στην κορυφή της shopping list της εβδομάδας, ειδικά τώρα που έχουμε μπει και στις εκπτώσεις. Ένα maxi κλασικό αμάνικο φόρεμα σε ivory crochet πλεκτό ύφασμα είναι ιδανικό!

νεολ