Trend alert: Οι 15 κορυφαίες τάσεις για το Φθινόπωρο του 2022

Ναταλία Κατσακιώρη
Trend alert: Οι 15 κορυφαίες τάσεις για το Φθινόπωρο του 2022

Ο απόλυτος οδηγός με τις 15 hot τάσεις της σεζόν.

Πρώτη Σεπτέμβρη, πρώτη επίσημη μέρα του φθινοπώρου. Η καλοκαιρινή σεζόν αποτελεί πλέον παρελθόν και ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε μαζί αναλυτικά όλες τις νέες τάσεις για το φθινόπωρο του 2022. Μπορεί να έχεις πάρει ήδη μία γεύση για το τι πρόκειται να μας απασχολήσει φέτος, παρακολουθώντας τα catwalks των Fall/Winter 2022 συλλογών, αλλά η μόδα έχει την τάση να εξελίσσεται διαρκώς, να μεταμορφώνεται και -ειδικά τις τελευταίες σεζόν- να παίρνει τη μορφή του νερού, ακολουθώντας τη ροή των πραγμάτων.

Έχοντας επιβιώσει από μία πανδημία, κάμποσα lock downs και μια επιστροφή στην κανονικότητα, μπορούμε να πούμε πως αυτό το φθινόπωρο θα είναι και η πρώτη σεζόν στην οποία θα αφήσουμε το δημιουργικό εαυτό μας ελεύθερο, αποφασίζοντας να φορέσουμε ότι μας αρέσει, αφού οι τάσεις της σεζόν είναι ενδιαφέρουσες και γεμάτες αντιθέσεις, αγγίζοντας τα όρια του edginess μέσα σε ένα κλίμα νεωτερισμού και ένα twist νοσταλγίας. Αυτό σημαίνει ότι η «ανάσταση» του Y2K θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο, αλλά και το χειμώνα που θα το ακολουθήσει.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 15 πιο hot τάση για το Φθινόπωρο του 2022.

Barbiecore: Όλα ξεκίνησαν όταν το bold φούξια αναδείχτηκε σε κυρίαρχο χρώμα της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού. Ο Pierpaolo Piccioli δημιούργησε μία total pink συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2022 και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ένα είναι το σίγουρο: το Barbie style θα είναι από τις πιο sexy τάσεις της σεζόν.

Prada-F22-025.jpg

PRADA

Valentino-F22-005.jpg

VALENTINO

Preppy look: Το αυστήρο μαθητικό style ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με τις ultra mini skirts της Miu Miu, τις γραβάτες με τα wide leg παντελόνια που παρουσίασε ο Louis Vuitton και την μοναδική αισθητική του Gucci. Το χρώμα παίζει πολύ έντονα και εδώ, κάνοντας πιο ενδιαφέρον ένα τόσο κλασικό στυλ, δίνοντας ξεχωριστή μορφή στα διαχρονικά καρό.

Miu-Miu-F22-003.jpg

MIU MIU

Gucci-F22-003.jpg

GUCCI

Ultra lengths: Τα μήκη την περασμένη σεζόν ανέβηκαν επικίνδυνα και αυτό το φθινόπωρο ήρθε η στιγμή να ακουμπήσουν το πάτωμα. Από τα satin φορέματα του Saint Laurent μέχρι τις ultra maxi τζιν φούστες από τους Acne Studios, το στρίφωμα μας φέτος θα συναντήσει νέα shapes.

Acne-F22-001.jpg

ACNE STUDIOS

Saint-Laurent-F22-001.jpg

YVES SAINT LAURENT

Corset: Μία τάση που εντάσσεται στην γενικότερη επιστροφή των αγαπημένων μας 00s. Με ναυαρχίδα τα corset tops και dresses του οίκου Versace, είδαμε τους κορσέδες να πρωταγωνιστούν και στα shows των Fendi, Balmain, Dior, Gucci, Dion Lee και σε πολλούς άλλους. Η Gen Z τους λάτρεψε ήδη και οι υπόλοιποι πιστοί θα ακολουθήσουμε.

Dior-F22-002a.jpg

CHRISTIAN DIOR

Versace-F22-010a.jpg

VERSACE

Tuxedo: Το κλασικό μαύρο ανδρικό smocking επέστρεψε ανανεωμένο ως όφειλε, μετά την τρελή κούρσα που έκαναν τα neon colorful κοστούμια την περασμένη άνοιξη. Με γιλέκα, έντονους ώμους, στενή μέση, boxy σιλουέτα ή loose γραμμή, το μαύρο ανδρικό κοστούμι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Versace-F22-001.jpg

VERSACE

Michael-Kors-PO-F22-051.jpg

MICHAEL KORS

Pure leather: Μετά τον περσινό χειμώνα, που το δέρμα αναδείχθηκε σε νούμερο ένα υλικό για το 2021, αυτό το φθινόπωρο μεταμορφώνεται σε αστραφτερό vinyl, με glossy σαγηνευτική μορφή. Οι μπλε, κυπαρισσί και μπορντώ αποχρώσεις του ντύνουν oversized και mini bags, αλλά και παπούτσια και τολμηρά αξεσουάρ που αποκτούν τη διαχρονική κομψότητα του δέρματος. Οι vegan εκδοχές τους κυριάρχησαν και στα catwalks, όπως ήταν αναμενόμενο.

Bottega-Veneta-PO-F22-007.jpg

BOTTEGA VENETA

Michael-Kors-PO-F22-013.jpg

MICHAEL KORS

Tank top: Από την πρώτη στιγμή που η Kaia Gerber άνοιξε το show της Prada με το classic white tank top της συλλογή, ξέραμε ότι αυτό θα ήταν το top που θα μονοπωλούσε τις τάσεις του φετινού χειμώνα. Τα fashion girls το ανέδειξαν σε must have item ήδη από το καλοκαίρι.

Prada-F22-005.jpg

PRADA

Bottega-Veneta-PO-F22-001.jpg

BOTTEGA VENETA

Sheer love: Κάθε χρονιά η μόδα όλο και πιο θηλυκή, πιο τολμηρή, πιο sexy, πιο αληθινή. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ειλικρινές από μία διαφάνεια. Σε αιθέρια pastel χρώματα ή κλασικό μαύρο, τα πρώτα naked dresses κέρδισαν την προσοχή μας και τα τοποθέτησαν στην κορυφή των trends.

Marant-F22-050.jpg

ISABEL MARANT

Fendi-F22-001.jpg

FENDI

The new bomber: Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ταινία «Top Gun» κρύβεται ως ένα βαθμό πίσω από τη συγκεκριμένη τάση. Τα bomber jackets φέτος είναι oversized, με φαρδιά άνετα μανίκια, basic χρώματα και embellished λεπτομέρειες. Το δερμάτινο σχέδιο του οίκου Louis Vuitton μας δίνει όλο το vibe.

Miu-Miu-F22-015.jpg

MIU MIU

Vuitton-F22-019.jpg

LOUIS VUITTON

Knitwears as always: Ένα κεφάλαιο της φθινοπωρινής μόδας ανήκει πάντα στα πλεκτά της σεζόν. Μετά το σοκ της πανδημίας συνηθίσαμε να ζούμε «μέσα σε αυτά», για αυτό και οι αγαπημένοι μας οίκοι φρόντισαν να παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες πλέξεις, υφές και χρωματικά combos.

Paco-Rabanne-PO-F22-014.jpg

PACO RABANNE

Chanel-F22-010.jpg

CHANEL

Motomami: Το biker style δεν θα μείνει περιορισμένο μόνο στο δερμάτινο jacket σου και τα κλασικά, δετά biker μποτάκια σου, αλλά θα γίνει το νέο trend που θα αγαπήσεις από Σεπτέμβριο. Τα jackest μηχανής και οι τσάντες με edgy trimmings είναι τα πρώτα items που βλέπουμε ήδη στο Instagram feed μας.

Saint-Laurent-F22-014.jpg

YVES SAINT LAURENT

Dior-F22-016.jpg

CHRISTIAN DIOR

Classic trench coats with a twist: Κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν, και καλώς, γιατί ποιος μπορεί να φανταστεί φθινόπωρο χωρίς καμπαρντίνα; Ζώνες, έντονο ώμοι, μεγάλες τσέπες, ιδιαίτερα υφάσματα και please λεπτομέρειες ανανεώνουν το αγαπημένο staple.

Chanel-F22-008.jpg

CHANEL

Coperni-F22-010.jpg

COPERNI

The 80s vibe: Όσο προχωράμε το nostalgic vibe της μόδας, τόσο βλέπουμε να έρχονται στο προσκήνιο τάσεις από αγαπημένες δεκαετίες. Τα 80s παίρνουν σιγά σιγά το μερίδιο που τους αξίζει και μας θυμίζουν τους τεράστιους ώμους, τα high waisted κολάν και τα τριγωνικά shapes, όπως αυτά που είδαμε στους Dolce & Gabbana, Louis Vuitton και Gucci.

Vuitton-F22-002.jpg

LOUIS VUITTON

Dolce-e-Gabb-F22-010.jpg

Dolce & Gabbana

Color on top: Χρώμα παντού και το φθινόπωρο και τον επερχόμενο χειμώνα, γιατί το έχουμε ανάγκη και δίνει νέα πνοή και στα πιο απλά κομμάτια. Το πράσινο, το μπλε και το κόκκινο είναι τα πρώτα νούμερα στα λίστα μας.

Gucci-F22-023.jpg

GUCCI

Gabriela-Hearst-F22-005.jpg

GABRIELA HEARST

Waisted up: Η στενή μέση αυτή τη φορά δεν θα φορεθεί απλά με ένα tight waisted φόρεμα, με θηλυκό κόψιμο, αλλά θα παίξει με τους όγκους, συνοδεύοντας την oversized πανωφόρια, πουκάμισα και high lenght παντελόνια. Η αντιστάθμιση των όγκων έχει συχνά το καλύτερο αποτέλεσμα.

Dolce-e-Gabb-F22-032a.jpg

DOLCE & GABBANA

Schouler-F22-002.jpg

PROENZA SCHOULER