Back to school: Το preppy style είναι hot και εμείς θυμόμαστε τις 5 ταινίες έμπνευση από τα 90s

Ναταλία Κατσακιώρη
Back to school: Το preppy style είναι hot και εμείς θυμόμαστε τις 5 ταινίες έμπνευση από τα 90s

Mini πλισέ φούστες, πουκάμισα και κάλτσες μέχρι το γόνατο. Ξεσκόνισε τη σχολική σου στολή!

Οι φετινές τάσεις της μόδας φαίνεται πως έχουν στην ουσία δημιουργήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα πόλωση. Από τη μία τα Y2K low rise fits, οι βελούδινες φόρμες της Juicy Couture που σκαρφάλωσαν ξανά στην κορυφή της wish list μας και τα cargo παντελόνια και φούστες, που έχουν κατακλύσει το Instagram feed μας, και από την άλλη τα 90s τζιν παντελόνια, τα ρομαντικά φορέματα με τα μπλουζάκια από μέσα και τα αμέτρητα logo t-shirts. Αυτόματα σου έρχονται στο μυαλό δύο συγκεκριμένες και πολύ διαφορετικές πεσρόνες, που είναι λιγάκι πιο παλιά, όπως εμείς, μάλλον περάσει και από τα δύο στάδια.

Ευτυχώς για όλες εμάς που δεν θα θέλαμε να έχουμε καμία σχέση με τις Y2K επιστροφές, το φθινόπωρο είναι και επίσημα η «back to school» σεζόν με το preppy style να είναι μία από τις πιο δυνατές τάσεις. Οίκοι όπως οι Louis Vuitton, Christian Dior, Miu Miu, Gucci και Ralph Lauren παρουσίασαν τη νέα μορφή του preppy look, επαναφέροντας το καρό στα πιο ενημερωμένα υφάσματα της χρονιάς και βάζοντας ξανά στο χάρτι τις πιέτες, τα κοτλέ παντελόνια, τις γραβάτες, τα αυστηρά πουκάμισα και τις κάλτσες μέχρι το γόνατο.

Υπήρξαν, όμως, και κάποιες διαχρονικά αγαπημένες ταινίες των 90s και early 00s που απογείωσαν τα preppy look και ταυτίστηκαν με το συγκεκριμένο στυλ μέσα από τις ηρωίδες τους. Κάτι σαν σύγχρονες εκδοχές μίας πιο θηλυκής Annie Hall. Δείτε παρακάτω τις 5 καλύτερες που θα σου δώσουν έμπνευση.

Οι 5 ταινίες που ενέπνευσαν το preppy style. Get the inspo!

Clueless: Η υπέρτατη εκδοχή του σχολικού -yet fashionable- στυλ με την Alicia Silverstone να έχει αφήσει εποχή με τα mini καρό ταγιεράκια της και τις ψηλές κάλτσες με χαμηλά, lady γοβάκια.

1662026801147-870786465-back-to-school-preppy-trend-(4).jpg
1662026789434-935320152-back-to-school-preppy-trend-(5).jpg

You 've got mail: Η βιβλιοπώλισσα της καρδιάς μας, κατά κόσμον Meg Ryan, ήταν το απόλυτο icon του φθινοπωρινού preppy look στη Νέα Υόρκη με τα πλεκτά γιλέκα, τις oversized πλεκτές ζακέτες της και τα loafers που λάνσαρε, σε μία ταινία που «μυρίζει» φρεσκοξυμένο μολύβι.

back-to-school-preppy-trend-(8).jpg
back-to-school-preppy-trend-(1).jpg

Mona Lisa Smile: Ένα αυστηρό κολλέγιο θηλέων και η Julia Roberts στα καλύτερα της. Καρό, pencil φούστες και ρομαντικά πουκάμισα, ενώνουν τις δυνάμεις τους με κλασικές πέρλες και μικρά κομψά καπελάκια εποχής, αλλά και χαριτωμένους μπερέδες.

back-to-school-preppy-trend-(7).jpg
back-to-school-preppy-trend-(6).jpg

Gilmore Girls: Η σειρά που με έκανε να τρέχω κάθε Σάββατο μπροστά στην τηλεόραση. Μην σου φανεί περίεργο, η σχολική στολή της Rory για το Τσίλτον είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

back-to-school-preppy-trend-(9).jpg

The Way We Were: Μπορεί να μην ανήκει φυσικά στα 90s, αλλά δεν θα μπορούσε να μπει στη λίστα με τα most wanted preppy looks όλων των εποχών, το σύνολο της Kate στην παραλία, που μπήκε και στην τότε αφίσα της ταινίας. Μπλε κλασικό τζιν παντελόνι, μπλε πουκάμισο, λευκό σκουφάκι με χοντρή πλέξη και η κολλεγιακή ζακέτα του Hubbell με το μονόγραμμα του πανεπιστημίου. True inspo!

back-to-school-preppy-trend-(2).jpg