Το φθινόπωρο είναι η εποχή των clogs και εμείς σου έχουμε τα πιο ενημερωμένα styles που θα φορεθούν

Ναταλία Κατσακιώρη
Το φθινόπωρο είναι η εποχή των clogs και εμείς σου έχουμε τα πιο ενημερωμένα styles που θα φορεθούν
Photo Credit: Sarah Treacher / launchmetrics.com/spotlight

Είναι τα πιο άνετα παπούτσια, που δεν έχουν εποχή, αλλά φοριούνται πλέον όλο το χρόνο!

Clogs ή τσόκαρα. Τα θυμάσαι από όταν συνόδευαν τη μαμά σου τα καλοκαίρια στη θάλασσα και τα νησιά ως ένα μάλλον αμφιλέγομενο item, που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα αγαπήσεις. Γιατί από την πρώτη στιγμή, που επανεμφανίστηκαν στο προσκήνιο έγιναν οι νέα μανία των fashion lovers. Και δικαιολογημένα, γιατί είναι ένα πολύ άνετο σχέδιο, που καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα και θηλυκό, αν το συνδυάσει κανείς κατάλληλα.

Ξεκινάμε με τα κλασικά τσόκαρα με τον ξύλινο πάτο, που μπορείς να φορέσεις από το πρωί στα casual και office looks σου, μέχρι και το βράδυ. Και που είναι και η πιο διαχρονική εκδοχή τους. Ειδικά, αν επιλέξεις ένα ζευγάρι με δερμάτινο upper σε μαύρο, καφέ, λευκό ή beige χρώμα, τότε έχεις το απόλυτο seasonless παπούτσι, που έψαχνες. Και το λέω αυτό, γιατί προφανώς ένα δερμάτινο παπούτσι αυτού του τύπου μπορεί να φορεθεί εξίσου εύκολα το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα με χοντρές κάλτσες και fun καλσόν.

1665401043198-665052092-clogs-(13).jpg
clogs-(12).jpg
https://www.instagram.com/p/Cf-NCM1o2G2

Εκτός, όμως, από τα κλασικά ξύλινα clogs, το street style έχουν κατακτήσει τα πιο συνηθισμένα μας clogs της Birkenstock, που ενόψει του χειμώνα θα τα δούμε σε πολλά και διάφορα σχέδια, εκτός από τα κλασικά δερμάτινα. Προσωπικά μου αγαπημένα είναι όσα έχουν επένδυση με γούνα αλλά και με τσόχα. Τα χρώματα που τους ταιριάζουν είναι το καμηλό και το ivory φυσικά, αλλά και τα updated grey και khaki.

clogs-(3).jpg
clogs-(2).jpg
https://www.instagram.com/p/CjWEXSUIqqq

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στυλ σε clogs, που είδαμε να γίνεται δημοφιλές μετά την όλη μανία με τα Crocs το καλοκαίρι, είναι τα rubber clogs, δηλαδή τα λαστιχένια αυτά τύπου τσόκαρα, που είδαμε σε πάρα πολλά χρώματα, με τα fluo να πρωταγωνιστούν. Γενικότερα, είναι ένα πάρα πολύ άνετο και βολικό ζευγάρι παπούτσια, με ξεχωριστό χαρακτήρα, που δεν πρέπει να φοβηθείς να εντάξεις και στα φθινοπωρινά σου looks. Τα wide leg παντελόνια, τα denims και τα midi ή maxi φορέματα και οι φούστες είναι το καλύτερο τους combo για αυτή την περίοδο.

Σου έχουμε το μεγαλύτερο street style inspo για να φορέσεις τα clogs σου με άποψη, όποιο στυλ και αν επιλέξεις: