Το νέο it αξεσουάρ είναι τα υφασμάτινα λουλούδια και έχουμε όλους τους τρόπους για να τα φορέσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Το νέο it αξεσουάρ είναι τα υφασμάτινα λουλούδια και έχουμε όλους τους τρόπους για να τα φορέσεις

Το πιο cool αξεσουάρ που θα φορέσεις αυτό το χειμώνα έχει να φέρει μια μιρκή νότα από την άνοιξη.

Το χειμώνα έχουμε την τάση να ξεχνάμε κάπως τα αξεσουάρ μας. Και αυτό γιατί αντικειμενικά τα χοντρά ρούχα και το κρύο δεν βοηθάνε και τόσο στο να αναδείξουμε τα ντελικάτα αξεσουάρ μας. Ο χειμώνας είναι κυρίως περίοδος για καπέλα, χοντρά γάντια, σκουφάκια και κασκόλ. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζες μέχρι τώρα. Μετά τις καραντίνες και τα lock downs, όμως, βάλαμε παντού το χρώμα και τη χαρά, ειδικά σε περιόδους όπως οι γιορτές των Χριστουγέννων, που ο δυτικός κόσμος έχει απποφασίσει να γιορτάσει πιο έντονα από ποτέ. Γιατί μας αξίζει μια νότα μαγείας μέσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις και την υπερπληροφόρηση, που τρέχουν στο μυαλό μας καθημερινά.

Εκτόε, λοιπόν, από τα κλασικά, λαμπερά κοσμήματα, που έχουν συνδυαστεί με τα πιο επίσημα και βραδινά looks, η μόδα έφερε στο προσκήνιο και ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ, που θυμίζει τις καρφίτσες που είχαν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας: τα υφασμάτινα λουλούδια. Το πιο γνωστό designer item, που ίσως σου έρχεται πρώτο στο μυαλό, είναι πιθανότατα η καρφίτσα παιώνια του οίκο Chanel, και έχεις δίκιο. Γιατί είναι το πρώτο λουλούδι, που παραμένει διαχρονικά στα αξεσουάρ μόδας, έχοντας πάρει την αξία του απόλυτου versatility.

Οδηγός αγοράς: Τα 10 πιο ιδιαίτερα γούρια για να είναι το 2023 γεμάτο τύχη και στυλ

https://www.instagram.com/p/CmXGQYaLCQU

Δέσε στο λαιμό σου (και όχι μόνο) ένα τριαντάφυλλο.

Ο Anthony Vaccarello έκανε την αρχή και μας έδειξε μεγάλα υφασμάτινα λουλούδια στο catwalk του Yves Saint Laurent ραμμένα πάνω στα sexy, maxi gowns, που προτείνει. Η επόμενη πιο δημοφιλής εκδοχή τους είναι η ζώνη/κολιέ με τα λεπτά κορδόνια και ένα εγάλο, υφασμάτινο τριαντάφυλλο, το οποίο μπορεί να μπει και στο λαιμό σαν εντυπωσιακό κολιέ, αλλά και πάνω από τα blazers της ντουλάπας μας σαν ζώνη.

https://www.instagram.com/p/CmTdBdgjGBN

Γενικά, μας αρέσουν πολύ τα υφσμάτινα λουλούδια, είτε σε μαλακό σατέν, είτε σε crochet πλεκτό, είτε σε κάποιο πιο φίνο, λεπτό ύφασμα για ένα βραδινό look. Φόρεσε τα με τα oversized κοστούμια σου, με τα πουκάμισα, αλλά και τα office σακάκια σου, αναδεικνύοντας σε κεντρικό piece ενός outfit και όχι απλώς σαν αξεσουάρ.

roses-(3).jpg

Όλοι οι τρόποι που μπορείς να φορέσεις τα υφασμάτινα λουλούδια.