Μεγάλα σκισίματα, corsets και bridal διάθεση: Τα τρία κορυφαία trends που είδαμε στα φετινά Όσκαρ

Ναταλία Κατσακιώρη
Μεγάλα σκισίματα, corsets και bridal διάθεση: Τα τρία κορυφαία trends που είδαμε στα φετινά Όσκαρ

 (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Invision

Ένα σαμπανιζέ χαλί, πολλές καλές ταινίες και τρεις τάσεις που ξεχωρίσαμε ανάμεσα στα λαμπερά red carpet looks της βραδιάς.

Η χθεσινή βραδιά είναι η αλήθεια ότι τα είχε όλα. Δυνατές συγκινήσεις, κορυφαίους πρωταγωνιστές, ενδιαφέρουσες ταινίες, καλή μουσική και εντυπωσιακά red carpet looks. Πάντα μετά από μία τέτοια βραδιά και αφού έχουμε δει και αναλύσει με πάθος τις εμφανίσεις του σαμπανιζέ πλέον χαλιού, έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε όλα τα trends που αναδείχθηκαν μέσα από τα οσκαρικά looks των κορυφαίων stars του σινεμά. Αυτή ήταν μία χρονιά αφιερωμένη σε γενικές γραμμές στο Hollywood glam, αφού οι περισσότεροι αστέρες ήθελαν να δώσουν και έναν αέρα αριστοκρατικής κομψότητας, που έλειπε τα τελευταία χρόνια από τα red carpets των Oscars.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αλλαγή στο χρώμα του χαλιού έπιασε πολλές κυρίες απροετοίμαστες, όπως φάνηκε, μιας και πάρα πολλές είχαν επιλέξει το elegant λευκό για τη μεγάλη βραδιά. Δεν ήταν, όμως, το μόνο trend που ξεχώρισε μεταξύ άλλων.

Όσκαρ 2023: Το Hollywood glam συνεχίστηκε στο πάρτι του Vanity Fair με looks που έκλεψαν τα φλας

95th Academy Awards - Press Room

Michelle Yeoh με Christian Dior(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Οι τρεις τάσεις που οι stars απογείωσαν τη βραδιά των Oscars.

Bridal vibes: Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα λευκά, εκρού, σαμπανιζέ και powder pink φορέματα μαζεμένα all at once. Η φετινή χρονιά των Oscars έχει κάτι από bridal vibe. Δηλαδή αν ψάχνεις νυφικό τώρα, τότε δεν υπάρχεικαλύτερο mood board για σένα από τη χθεσινή βραδιά. Διαφάνειες, δαντέλες, φτερά και αιθέρια gowns με μακριές ουρές μας έφεραν λίγο πιο κοντά στο νυφικό των ονειρών μας. Ανάμεσα τους και η αμφιλεγόμενη εμφάνιση της Ana De Armas από τον οίκο Louis Vuitton, που έφερε αναπόφευκτες συγκρίσεις με το κλασικό Mr President φόρεμα της Marilyn Monroe.

95th Academy Awards - Arrivals

Michelle Williams με Chanel (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Invision

Μεγάλα σκισίματα: Η σκηνή της Angelina Jolie να ποζάρει με το Atelier Versace μαύρο gown της το 2012 με το τεράστιο σκίσιμο στο πόδι είναι μία από τις στιγμές που θα θυμόμαστε στο κόκκινο χαλί. Ε, λοιπόν το 2023 ήταν η χρονιά που ξαναβιώσαμε το συγκεκριμένο trend με το κατακόκκινο φόρεμα της Cara Delevingne από τον οίκο Elie Saab, τη sexy Halle Berry με λευκή δημιουργία Tamara Ralph, αλλά και τη Nicole Kidman με το διαχρονικά αγαπημένο της Armani Privé.

95th Academy Awards - Arrivals

Cara Delevingne με Elie Saab FW21 Couture (AP Photo/Ashley Landis)

Invision

Corsets: Ένα από τα στοιχεία του Mermaidcore trend, που είδαμε και στις Χρυσές Σφαίρες αλλά και τα SAG Awards είναι τα corsets. Σε πιο κλασική γραμμή, με ρομαντικά στοιχεία, η τάση εμφανίστηκε και στα Όσκαρ 2023 σε πολλές εμφανίσεις με κορυφαία αυτή της πρώης Αφροαμεικανίδας Μικρής Γοργόνας, Halle Bailey από τους Dolce & Gabbana.

95th Academy Awards - Arrivals

Halle Bailey με Dolce & Gabanna (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Invision