Τα κολάν περνάνε την πιο σοφιστικέ φάση τους -Ευκαιρία να τα φορέσεις και εκτός γυμναστηρίου

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα κολάν περνάνε την πιο σοφιστικέ φάση τους -Ευκαιρία να τα φορέσεις και εκτός γυμναστηρίου

Τα catwalks για το 2023 μας έδειξαν νέους τρόπους να φορέσουμε τα κολάν, που θα γίνουν το πιο chic item της ντουλάπας σου. 

Φυσικά και υπάρχει ένας πολύ σαφής διαχωρισμός των κολάν της ντουλάπας μας. Υπάρχουν τα αμιγώς αθλητικά κολάν, αυτά με τις φοβερές τεχνολογίες και τη σωστή υποστήριξη στα διάφορα σημεία του γυναικείου σώματος, αλλά υπάρχουν και τα leggings που είναι κατά κάποιο τρόπο πιο επίσημα και έχουν μία βασική θέση στη ντουλάπα μας, αντί κάποιου άλλου casual παντελονιού. Καλό θα ήταν ο διαχωρισμός αυτός να είναι ξεκάθαρος σε όλες μας, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το τελευταίο leggings trend που είδαμε στα catwalks για το επερχόμενο φθινόπωρο.

https://www.instagram.com/p/Ce-sY51ID4b

Προσωπικά δεν θα άλλαζα το μαύρο, βαμβακερό μου κολάν για τίποτα στον κόσμο ακριβώς γιατί μπορεί να με ακολουθήσει μετά το γυμναστήριο σε μία έξοδο με τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ να το πλαισιώνουν, αλλά και το αντίστροφο. Τα leggings έγιναν, λοιπόν, και πάλι το θέμα συζήτησης μετά την άνοδο της τάσης των stirrup κολάν τον προηγούμενο χειμώνα, αλλά αυτή τη φορά ήρθαν να μπουν και σε πιο επίσημα και glam σύνολα. Εκεί που σίγουρα δεν περίμενες να τα δεις. Οι οίκοι Ferragamo, Miu Miu, Blumarine και Saint Laurent παρουσίασαν πολλά διαφορετικά looks με κολάν κυρίως σε μαύρο και γκρι χρώμα, με τα πιο extravagant looks να μας έροχνται από το Y2K style του οίκου Blumarine.

No muss -no fuss: Το cool ανεπιτήδευτο στυλ είναι ο βασιλιάς της φετινής άνοιξης και υπάρχει λόγος

https://www.instagram.com/p/Ca14x1tgX6R

Κολάν στα καθημερινά μας σύνολα; Ναι, but make it chic!

Τα κολάν ήταν πάντα αγαπημένο στοιχείο πολλών γυναικών, που ορκίζονταν στην άνεση και την κομψότητα τους. Γιατί τα leggings μπορούν να γίνουν σοφιστικέ και elegant, αν συνδυαστούν με έναν αντίστοιχο τρόπο. Τα σακάκια, οι καμπαρντίνες και τα chic παπούτσια αλλά και οι τσάντες δεν μπορούν να λείπουν φυσικά από αυτά τα outfits. Όμως το 2023 θα ανέβασυμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη του elegance, ακολουθώντας το inspo από τις τελευταίες Fall συλλογές των αγαπημένων μας σχεδιαστών.

Η λέξη κλειδί στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι η δομή. Τα κολάν θα ενταχθούν δηλαδή και σε σύνολα με structured σακάκια με έντονους ώμους και ιδιαίτερα μανίκια, με ιδιαίτερα πανωφόρια, ενώ παράλληλα θα μπουν και σε δημιουργικό layering, όπω ακριβώς μας έδειξε η Miuccia Prada στη νέα συλλογή της Miu Miu. Δες το κολάν σου σαν ένα υπέρκομψο skinny παντελόνι και φόρεσε από τώρα την τάση, που θα βλέπεις παντού από το επόμενο φθινόπωρο.

Τα κολάν ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στα φθινοπωρινά shows των fashion weeks για το 2023.