Αυτό το καλοκαίρι θα ντυθούμε γοργόνες! Πέντε τρόποι να υιοθετήσεις το Mermaidcore trend

Ναταλία Κατσακιώρη
Αυτό το καλοκαίρι θα ντυθούμε γοργόνες! Πέντε τρόποι να υιοθετήσεις το Mermaidcore trend

Πέντε απλά και stylish βήματα να ντυθείς σαν γοργόνα. Και καλές βουτιές!

Λίγο η επιστροφή της Μικρής Γοργόνας από την Disney που μας έχει κάνει να τρέξουμε στις αίθουσες, λίγο η Halle Bailey, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, που εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί κάθε πρεμιέρας ντυμένη σαν μία actual γοργόνα, και το Mermaidcore έχει γίνει ο νέος όρος που πρέπει να μάθεις. Είναι ένα από τα micro trends που άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο ήδη από τα catwalks που είδαμε για τις SS23 συλλογές όλων των κορυφαίων οίκων, έχοντας γίνει το αγαπημένο στοιχείο των λαμπερών red carpet εμφανίσεων των stars του Hollywood.

Και όπως ξέρεις πολύ καλά, ότι ξεκινάει να εμφανίζεται στις haute couture δημιουργίες των σχεδιαστών, έρχεται στις ready to wear συλλογές για να περάσει τελικά στο street style και το Instagram feed μας, όπου τα κορίτσια της μόδας κάνουν δική τους την κάθε νέα τάση.

https://www.instagram.com/p/CsmJPY2B_U0

Όταν μιλάμε για Mermaidcore μην φανταστείς σε καμία περίπτωση κάτι τραβηγμένο ή tacky. Βάλε στο μυαλό σου τις glossy λεπτομέρειες του βυθού, τα κοχύλια και τους αστερίες, το sexy cups των μαγιό, τις ουρές στα maxi φορέματα του καλοκαριού και όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να σου δώσουν ένα πιο θαλασσινό «attitude» ακόμη και στην πόλη.

Οδηγός αγοράς:Το μαύρο ολόσωμο είναι το πιο διαχρονικό μαγιό -10 σχέδια για όλους τους σωματότυπους

https://www.instagram.com/p/CstNBCAtgUg

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, πέντε διαφορετικούς τρόπους για να προσθέσεις στο καλοκαιρινό σου look τα στοιχεία του Mermaidcore, εύκολα, γρήγορα και ultra stylish.

Tα 5 musts του Mermaidcore:

Fishnet: Ή αλλιώς δίχτυ. Είναι ένα υλικό που θα βλέπεις παντού το καλοκαίρι. Ένα φόρεμα ή μία φούστα σε αυτό το στυλ είναι ότι χρειάζεσαι.

mermaidcore-(3).jpg

Photo: Instagram/@lucywilliams02

Κοχύλια: Τα κοχύλια μπορούν να μπουν πλέον παντού. Από τα αξεσουάρ και τα παπούτσια σου, μέχρι και στα ρούχα σου ή ακόμη και στα κοσμήματα του καλοκαιριού. So chic!

mermaidcore-(5).jpg

Photo: Instagram/@blancamiro

Mermaid glow: Είναι αλήθεια ότι η χρυσόσκονη και τα διάφορα looks με παγιέτες παραπέμπουν σε γοργόνα. Αν μάλιστα επιλέξεις μπλε αποχρώσεις της θάλασσας ή ενημερωμένα metallics, τότε θα έχεις ακόμη πιο εύκολα το αποτέλεσμα που θέλεις.

https://www.instagram.com/p/CsmbWjarqec

Mini dress: Βολάν, διαφάνειες και tie dyed. Όλα μαζί ή και χωριστά θα κάνουν ένα mini φόρεμα ακόμη πιο girly και επίκαιρο.

mermaidcore-(4).jpg

Photo: Instagram/@greceghanem

Starfish: Ο αστερίας θα παίξει πολύ δυναμικά σαν κέντημα πάνω σε ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και σαν πρόσθετο διακοσμητικό που μπορεί να μπει κυριολεκτικά παντού. Αυτού του είδους τα στοιχεία έχουν κάτι και από την επιρροή των 00s, που λατρεύει η Gen Z.

mermaidcore-(1).jpg

Photo: Instagram/@emilisindlev