Ψάθινο ή υφασμάτινο καπέλο στην παραλία; Ιδού η απορία και η απάντηση παρακάτω

Ναταλία Κατσακιώρη
Ψάθινο ή υφασμάτινο καπέλο στην παραλία; Ιδού η απορία και η απάντηση παρακάτω
Photo Credit: Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM

Είναι ένα υπαρκτό δίλημμα που ερχόμαστε να απαντήσουμε με «επιστημονικά» αλλά και fashion κριτήρια.

Καθώς μπήκαμε και στον Αύγουστο και είμαστε και επίσημα στο μήνα των διακοπών μας, έχουμε μπει και στα διάφορα διλήμματα για το look της παραλίας. Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ πηγαίνω παραδοσιακά διακοπές τον Αύγουστο, οπότε όλα τα υπόλοιπα outfits στην παραλία, είναι για εμένα κάπου ανάμεσα στα ρούχα που φοράω στην πόλη και στα κλασικά items της παραλίας, όπως μαγιό και σαγιονάρες. Τώρα, όμως, που κλείνω σιγά-σιγά βαλίτσα πρέπει να αποφασίσω τι αξίζει να έρθει μαζί μου και τι αξίζει να μείνει πίσω στο σπίτι. Και κάπου εδώ έρχεται και η συζήτηση για το σωστό καπέλο.

hats-(1).jpg

Αρχικά, να πω ότι το καπέλο είναι για μένα πια απαραίτητο. Ακόμη και βρίσκομαι στη σκιά, τεχνητή ή φυσική, ο ήλιος είναι τόσο καυτός, που χρειάζομαι extra προστασία. Οπότε καπέλο παντού, όλες τις ώρες που εκτίθεμαι στις ακτίνες του ήλιου. Τώρα το ερώτημα είναι ποιο καπέλο ταιριάζει στο στυλ και τις ανάγκες μου; Το ψάθινο ή το υφασμάτινο; Ιδού η απορία!

August musts: Οι πέντε τάσεις στα μαγιό του 2023 που έχουν την έγκριση των celebrities

Ψάθινο ή υφασμάτινο; Η απάντηση για το σωστό καπέλο παραλίας παρακάτω.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι το οποιοδήποτε καπέλο είναι προτιμότερο από το να μην φορέσουμε καθόλου, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Αλλά οι περισσότερες fashion lovers σίγουρα έχουμε στη συλλογή μας παραπάνω από ένα item, άλλα σε ύφασμα όπως τα bucket hats και τα jockeys, και άλλα σε θηλυκά ψάθινα σχέδια. Ποιο είναι, λοιπόν, το κατάλληλο για τη θάλασσα; Και τα δύο έχουν θετικά και αρνητικά που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Τα ψάθινα είναι τα καπέλα που ενδείκνυνται τις πολύ ζεστές μέρες που θα μείνουμε στην παραλία για ώρες, αλλά σίγουρα κάτω από σκιά. Γιατί, όπως θα μας πουν και τα κορίτσια του beauty department, η ψάθα δεν κρατάει τις ακτίνες μακριά από το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο -ναι- καίγεται κανονικότατα όπως και το υπόλοιπο δέρμα μας. Από την άλλη οι τρύπες το κάνουν πιο δροσερό.

hats-(3).jpg

Ένα χοντρό υφασμάτινο καπέλο, με ειδικό ύφασμα που αντανακλά την ακτινοβολία είναι τέλειο αν θες να προστατευτείς από τον ήλιο, ενώ μπορείς παράλληλα να το φοράς και μέσα στη θάλασσα, χωρίς να κινδυνεύει να χαλάσει από το νερό.

Τα crochet καπέλα, που φέτος είναι μεγάλη τάση, μπορώ να πω ότι είναι ίσως η ιδανική εναλλακτική σε αυτά τα δύο styles, γιατί συγκεντρώνει τα θετικά στοιχεία και των δύο items. Είναι ναι μεν υφασμάτινο, αλλά αφήνει και το δέρμα μας να αναπνέει. Όποιο σχέδιο και αν επιλέξεις, μην ξεχνάς να φοράς πάντα το καπέλο σου, που συνδυάζει στυλ και προστασία!

hats-(5).jpg