Το κοντό παλτό είναι η νέα chic τάση στα πανωφόρια που είδαμε στα catwalks

Ναταλία Κατσακιώρη
Το κοντό παλτό είναι η νέα chic τάση στα πανωφόρια που είδαμε στα catwalks

Επιτέλους ένα παλτό που θα επιτρέπει στα σύνολά μας να φαίνονται. 

Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά; Κάτι τέτοιο συνέβη με τα κοντά παλτό που είδαμε μέχρι στιγμής σε πάρα πολλά catwalks των fashion weeks. Και εννοείται ότι τα catwalks δεν λένε ποτέ ψέματα. Οι αγαπημένα μας designers και οι στυλίστες που επιμελούνται τα looks που βλέπουμε στην πασαρέλα έδωσαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα κοντά παλτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συγκεκριμένα items φαίνονται να είναι κάτι ανάμεσα σε σακάκι και πανωφόρι, κυρίως γιατί τα χοντρά τους υφάσματα είναι αυτά που τα κατέταξαν στην κατηγορία παλτό, ενώ η γραμμή τους θυμίζει κυρίως oversized, boxy σακάκια.

Hilfiger-F24-028.jpg

Tommy Hilfiger

5+1 τάσεις από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου που αξίζει να φορέσεις από τώρα

Τα πρώτα looks με κοντά παλτό εμφανίστηκαν στη New York Fashion Week, στη FW24 collection του Tommy Hilfiger, όπου το signature κολεγιακό στυλ του αυτή τη φορά συμπεριέλαβε και κάποια κοντά παλτό με loose ώμους και σταυρωτά κουμπιά. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Γιατί η τάση των short coats φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει αν κρίνουμε από τα trends που είδαμε στη συνέχεια και στο Μιλάνο.

Hilfiger-F24-024.jpg

Tommy Hilfiger

Ferragamo, Gucci και Etro έβαλαν τα κοντά πλατό στις συλλογές τους. Εσύ πώς θα τα βάλεις;

Όλοι ξέρουμε ότι οι τάσεις που βλέπουμε στα catwalks για τις επόμενες σεζόν ξεκινούν ήδη από τώρα να επηρεάζουν τον τρόπο που ντυνόμαστε, αν και θεωρητικά βρισκόμαστε μια σεζόν μπροστά. Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, κορυφαίοι οίκοι όπως οι Gucci και Ferragamo παρουσίασαν στο Μιλάνο της FW24/25 collections τους και τα κοντά παλτό ήταν ένα από τα στοιχεία που έκαναν το δικό τους buzz.

Gucci-F24-017.jpg

Gucci

Στις περισσότερες εκδοχές τους μιλάμε για double breasted σχέδια με μεγάλα military κουμπιά, μεγάλους ώμους σε boxy γραμμή, μεγάλα πέτα και κάποια straps γύρω από τη μέση με αγκράφα. Στην περίπτωση του Gucci είδαμε και κάποια πιο ιδιαίτερα short coats με καπιτονέ δέρμα, γυαλιστερό κροκό αλλά και fluffy, pony υλικά που είχαν και preppy λεπτομέρειες στους γιακάδες και τις τσέπες τους.

Ferragamo-F24-018.jpg

Ferragamo

Γιατί, όμως, μια τάση στα πανωφόρια έχει ξεχωρίσει ήδη τόσο πολύ; Μα γιατί ένα κοντό παλτό θα είναι αφενός ζεστό και άνετο για το χειμώνα, αλλά θα μας επιτρέπει να αναδείξουμε τα looks μας, κάτι που μέχρι στιγμής δεν συνέβαινε με τα ultra maxi σχέδια. Δες την έμπνευση των τελευταίων shows και κάνε τις σημειώσεις σου.