Οι καρφίτσες κάνουν comeback και οι fashion insiders τις έχουν εντάξει ήδη στα σύνολά τους

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι καρφίτσες κάνουν comeback και οι fashion insiders τις έχουν εντάξει ήδη στα σύνολά τους

Ένα από τα πιο κλασικά κοσμήματα έρχεται να συμπληρώσει το σύγχρονο styling. 

Τι σκέφτεσαι, όταν ακούς τη λέξη καρφίτσα; Είναι ένα αξεουάρ που σχεδόν έχει εξαφανιστεί από το σύγχρονο λεξιλόγιο μόδας, ενώ οι περισσότερες το έχουμε σαν εικόνα στη μαμά ή ακόμη και τη γιαγιά μας. Ένα κόσμημα/αξεσουάρ που έχει ταυτιστεί με τους royals και σε πολλές περιπτώσεις έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα, το οποίο σίγουρα δεν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε στα καθημερινά μας outfits.

Η Phoebe Philo στην πρώτη της συνέντευξη εδώ και 10 χρόνια είπε αυτό που σκεφτόμαστε όλοι στη μόδα

brooch-(2).jpg

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν έβλεπες όλα τα αγαπημένα κορίτσια της μόδας να έχουν ήδη βάλει τις καρφίτσες στα outfits της άνοιξης; Και μιλάμε για πρόσωπα όπως η Leandra Medine, η ιέρεια του mix and match, που σίγουρα ξέρει πολύ καλά το λόγο που ενσωματώνει μια τάση ή ένα αξεσουάρ στα σύνολά της. Στα καθημερινά της looks από τους δρόμους της Νέας Υόρκης παρατηρήσαμε τις εντυπωσιακές καρφίτσες που συνηθίζει να βάζει στα σακάκια της και τα υπόλοιπα ανοιξιάτικα πανωφόρια της, ενώ ένα ακόμα αγαπημένο της styling trick είναι να στερεώνει τα φουλάρια και τα κασκόλ της σεζόν με μια ευφάνταστη καρφίτσα σε σχήμα ψαριού για παράδειγμα.

https://www.instagram.com/p/C2Kd5Klut6X/

Παιχνιδιάρικο και δημιουργικό είναι το νέο trend που θα προτείνουν οι οίκοι για τον επόμενο χειμώνα και εμείς ξεκινήσαμε να φοράμε από τώρα.

Οι καρφίτσες είναι το νέο must αξεσουάρ της άνοιξης.

brooch-(4).jpg

Η πιο εύκολη επιλογή και λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι φυσικά να τις τοποθετήσεις στο πέτο του αγαπημένο σου blazer, όπως κάνουν τα fashion girls που αγαπούν το κλασικό styling. Από την άλλη θα ήταν σίγουρα πολύ πιο edgy αν έκανες έναν ανατρεπτικό συνδυασμό με ένα jacket σε casual γραμμή, όπως ένα παρκά για παράδειγμα και μία vintage like καρφίτσα. Πάντα υπάρχουν και τα σχέδια με λουλούδια, χρώματα και άλλα εντυπωσιακά υλικά όπως οι χάντρες και οι ημιοπολύτιμες πέτρες, που σίγουρα θα κάνουν ακόμα και ένα ολόμαυρο σύνολο με κοστούμι να ξεχωρίσει.

brooch-(3).jpg

Η πιο εύκολη λύση για να ανακαλύψεις μία ξεχωριστή καρφίτσα είναι σίγουρα να ρίξεις μια ματιά στην μπιζουτιέρα της μαμάς ή της γιαγιάς σου. Το vintage hunting είναι επίσης μία καλή επιλογή, γιατί εκεί μπορείς να ανακαλύψεις και κοσμήματα με ιστορία σε πολύ χαμηλή τιμή.

https://www.instagram.com/p/C3Fedo4IgRe/

Τα catwalks επιβεβαίωσαν την επάνοδο της καρφίτσας στο casual chic styling και μας δίνουν το πρώτο inspo που μπορούμε να ακολουθήσουμε από τώρα.

Oι καρφίτσες στα FW24 catwalks: