Πώς να γίνεις «ειδικός» στο vintage shopping -Οι κανόνες που ακολουθούν οι experts

Ναταλία Κατσακιώρη
Πώς να γίνεις «ειδικός» στο vintage shopping -Οι κανόνες που ακολουθούν οι experts
Photo Credit: Valentina Valdinoci / launchmetrics.com/spotlight

Αυτά τα μικρά μυστικά θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις σωστές επιλογές μέσα στο χάος των second hand.

Γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από τα vintage items και τα second hands. Και ο διάλογος αυτός περιλαμβάνει κυρίως δύο πλευρές. Αυτούς που λατρεύουν το vintage hunting -μέσα σε αυτούς και εγώ- και όλους αυτούς που νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα χάος κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα thrift shop. Κάτι σαν τη μαμά σου όταν μπήκε για πρώτη φορά σε αλυσίδα fast fashion και ορκιζόταν ότι δεν μπορεί να ψωνίσει τίποτα.

Charming bag: Η νέα τάση στις τσάντες που ξεκίνησε από τη θρυλική Jane Birkin

vintage-shopping-(2).jpg

Μόνο που αυτή τη φορά καλό θα ήταν να κάνεις μια προσπάθεια να ενταχθείς και εσύ στο second hand shopping, γιατί αυτή η καταναλωτική συνήθεια έχει να κάνει με την ίδια τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την ανακύκλωση και την κλιματική κρίση που πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη. Eμείς έχουμε συγκεντρώσει τα πιο απλά και βασικά tips που πρέπει να ξέρεις για να μπορέσεις επιτέλους να βρεις άκρη στο επόμενο vintage store που θα βρεθείς.

vintage-shopping-(10).jpg

Πώς να ψωνίσεις vintage σαν να είσαι expert!

1. Διάβασε την ετικέτα.

Είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία του vintage shopping αλλά και του shopping γενικότερα. Γιατί καλό θα ήταν πάντα να έχετε μια εικόνα των υφασμάτων που αγοράζετε. Αν για παράδειγμα βρείτε ένα πολύ ωραίο outfit το οποίο όμως είναι συνθετικό, θα καταλάβεις αμέσως και την αξία του και ίσως διαπραγματευτείς και την τιμή του διαφορετικά.

vintage-shopping-(11).jpg

2. Προτίμησε να δοκιμάσεις τα ρούχα.

Αυτή είναι μια πολύτιμη συμβουλή, που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις γιατί τα sizes έχει υπόψη σου ότι είναι από διαφορετικές δεκαετίες. Οπότε το SMALL και το 42 για παράδειγμα των 80s έχουν σίγουρα τεράστια διαφορά με τα σημερινά νούμερα. Οπότε δοκιμάζουμε, ειδικά όταν πρόκειται για bottoms.

vintage-shopping-(7).jpg

3. Τσέκαρε στο Google τα brands.

Άλλο ένα απλό και γρήγορο trick που θα δείξει την αξία του ρούχου που έχεις μπροστά σου σε ένα second hand μαγαζί. Πίστεψέ με θα βρεις πολλές καταχωρήσεις ακόμα και για εταιρείες που δεν είναι πλέον ενεργές. Κάπως έτσι έχω ανακαλύψει παλιά ιταλικά brands που αγόραζε η μαμά μου για παράδειγμα με ολόμαλλα σακάκια.

vintage-shopping-(13).jpg

Κανένα μαύρο! Το μπλε είναι το νέο χρώμα της άνοιξης και έχουμε 3 τρόπους να το φορέσεις

4. Διασκέδασέ το.

Είναι ο πιο βασικός και απαράβατος κανόνας. Πρέπει να απολαύσεις όλη τη διαδικασία. Τον κόσμο, τους πωλητές, τις στίβες με τα ρούχα, την άβολη μυρωδιά, τις λεπτομέρειες και τα τυχόν ελατώμματα των ρούχων. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να έρθουν στα χέρια σου μικρά διαμαντάκια.

vintage-shopping-(5).jpg