Charming bag: Η νέα τάση στις τσάντες που ξεκίνησε από τη θρυλική Jane Birkin

Ναταλία Κατσακιώρη
Charming bag: Η νέα τάση στις τσάντες που ξεκίνησε από τη θρυλική Jane Birkin

Ένα μικρό touch μπορεί να φέρει μεγάλη κομψότητα στα looks μας.

Ένα πραγματικό style icon δεν σταματά ποτέ να εμπνέει και να επηρεάζει τη μόδα. Και η Jane Birkin είναι ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες, που άφησαν το δικό τους σημάδι στην παγκόσμια βιομηχανία, όχι μόνο για το iconic στυλ της αλλά και για την Birkin bag, την κορυφαία ίσως τσάντα του οίκου Hermes, που δημιουργήθηκε για εκείνη και φέρει εδώ και δεκαετίες το όνομά της. Και η απόκτησή της σήμερα είναι συνώνυμο του πλούτου, του status και της δύναμης, η ίδια η Jane Birkin φρόντιζε να τη φέρει στα μέτρα της. Πώς;

Κανένα μαύρο! Το μπλε είναι το νέο χρώμα της άνοιξης και έχουμε 3 τρόπους να το φορέσεις

charming_bags-(1).jpg

Kάθε φορά που έφθανε στα χέρια της μία καινούργια Birkin bag τη χτύπαγε με δύναμη στο πάτωμα για να μαλακώσει το δέρμα της, ενώ στη συνέχεια συνήθιζε να τη στολίζει με μαντήλια, μικρά charms, κοσμήματα και hippy style διακοσμητικά που την έκαναν μοναδική, βάζοντας πάνω της μικρά στοιχειά που δήλωναν την ιδιοσυγκρασία και το life style της. Και κάπως έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα, η οποία ανέπτυξε την charming bag σε τάση.

charming_bags-(3).jpg

Τα charms επανέρχονται πάνω στις τσάντες μας.

Στο φετινό fashion week του Παρισιού έξω από το show του οίκου Hermes είδαμε πολλές κυρίες να έχουν υιοθετήσει την «τεχνική» της Jane Birkin και να έχουν διακοσμήσει αντίστοιχα τις δικές τους τσάντες. Και κάπως το street style δημιούργησε άλλη μία τάση, που είναι εδώ για να κάνει λίγο πιο διασκεδαστικές τις μέρες μας, βάζοντας τα charms πάνω στις τσάντες μας.

https://www.instagram.com/p/C4EKTDqr2XX/

Μπρελόκ, κοσμήματα, μαντήλια, καρφίτσες, κρεμαστά. Όλα έχουν θέση πάνω στην κλασική σου every day bag, που φέτος δεν θα γίνει μόνο πιο πολύχρωμη αλλά και πιο προσωπική. Γιατί κάθε ένα τέτοιο μικρό touch δίνει αυτόματα και μία δική μας οπτική για το ποιες είμαστε, τα μέρη που έχουμε επισκεφθεί και τις λεπτομέρειες που επιλέγουμε να βάλουν χρώμα στη ζωή μας. Έτσι ακόμα και η πιο απλή μαύρη shopper τσάντα έχει τον τρόπο να γίνει άκρως εντυπωσιακή και στην πραγματικότητα μοναδική.

charming_bags-(2).jpg

Η τάση έχει αρχίσει φυσικά και γίνεται τάση στα social media με όλα τα fashion girls να διακοσμούν τις καθημερινές τους τσάντες. Κάνε και εσύ τη δική σου δοκιμή με την everyday bag σου και ακολούθησε το inspo της Jane Birkin.

https://www.instagram.com/reel/C5lkSUJsbq_/

Coachella 2024: Οι πρώτες μέρες του πιο boho φεστιβάλ και όλες οι λαμπερές εμφανίσεις

Inspo gallery: