Σε λίγες μέρες ξεκινάω την πρακτική μου σε νοσοκομείο. Τι ρούχα να επιλέξω;

Σε λίγες μέρες ξεκινάω την πρακτική μου σε νοσοκομείο. Τι ρούχα να επιλέξω;

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το ιδανικό ντύσιμο για τη δουλειά δεν προϋποθέτει να εγκαταλείψουμε το προσωπικό μας στυλ. Καλό είναι να διαθέτουμε ένα περιποιημένο, επαγγελματικό look που δεν θα μας δεσμεύει, θα είναι μεν πρακτικό αλλά ταυτόχρονα δεν θα αφήνει περιθώρια αρνητικού σχολιασμού.

Ο σκοπός κάθε φορά που ντύνεσαι θα πρέπει να είναι να επιτυγχάνεις μία πλήρη επαγγελματική εικόνα, ανεξαρτήτως επιπέδου μόρφωσης ή θέσης- μιας και δεν μας λες ακριβώς την ειδικότητά σου στο νοσοκομείο. Από θέση σε θέση τα πράγματα αλλάζουν οπότε θα προσπαθήσουμε να σε καλύψουμε πιο γενικά. Η επιλογή του στυλ, τα χρώματα, τα μήκη και η εφαρμογή παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στο πώς καταφέρνουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και στο πώς μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι μέχρι να γίνει η δουλειά μας. Αρχικά, τα εντυπωσιακά αξεσουάρ, τα κρατάμε για τις εξόδους- και μιας και είμαστε σε νοσοκομείο, ανεξαρτήτως πόστου, φροντίζουμε να προσέχουμε την υγιεινή μας και να δείχνουμε περιποιημένες.

Το κόκκινο πχ. Είναι πιο επιθετικό, το ναυτικό print ή η μαρινιέρα, όπως και το ναυτικό μπλε θεωρούνται πιο αξιόπιστα. Το γκρι είναι ουδέτερο και πιο συντηρητικό ενώ το μαύρο είναι chic και ασφαλές. Αυτά τα χρώματα, ταιριάζουν περισσότερο σε κοστούμια και , φούστες, παντελόνια ή σακάκια- ακόμη και παπούτσια που θα γίνουν ο οδηγός του στυλ μας. Συνδυάζονται υπέροχα με απαλότερες αποχρώσεις του γκρι του πάγου, λιλά, απαλού ροζ, σωμών, μουσταρδί και φυσικά κρεμ- λευκού. Τα έντονα, νέον χώματα και φορτωμένα prints δεν είναι ό, τι πιο ιδανικό για μία θέση γραφείου σε υπηρεσία, αλλά αν μπορείς με φαντασία να προσγειώσεις το look- μπορεί και να το καταφέρεις.

•Τα κρεμαστά σκουλαρίκια πολυέλαιος, χοντρά κολιέ και βραχιόλια όπως και τα πολλά δαχτυλίδια αποσπούν την προσοχή και καλό είναι να αποφεύγονται. Προτίμησε κάτι πιο διακριτικό όπως καρφωτά σκουλαρίκια ή μονά βραχιόλια.
•Οι τσάντες τύπου σακίδια, παραλίας ή τα τσαντάκια που συνηθίζουμε να παίρνουμε για ποτό δείχνουν δεύτερα. Επιλέξτε μία μεγάλη τσάντα με πιο γεωμετρική δομή για μία πιο σοβαρή και οργανωμένη εικόνα.
•Όσο προσεγμένα κι αν ντυθείτε ένα απεριποίητο και ξεφτισμένο manicure μπορεί να την καταστρέψει, όπως το φθαρμένο καλσόν και τα αχτένιστα ή άλουστα μαλλιά!
•Η εφαρμογή είναι το παν! Τα παντελόνια θα πρέπει να ακουμπάνε σωστά στο σώμα αλλά να μην φαίνεται το εσώρουχό μας ποτέ! Ό, τι τύπου και αν είναι. Δεν θέλουμε τα μάτια καρφωμένα πίσω μας, σε καμία περίπτωση. Οι φούστες, ιδίως οι ίσιες όπως οι pencil πρέπει να επιτρέπουν να κάθεστε άνετα, ενώ τα σακάκια που φοράτε πρέπει να μπορείτε να τα κουμπώνετε. Όσο για τα πουκάμισα... προσέχουμε να μην έχουν τεράστια κενά ανάμεσα από τα κουμπιά, για ευνόητους λόγους.
•Τα Designer labels σίγουρα είναι υπέροχα αλλά το να τα φοράμε σε νοσοκομείο δεν νομίζω ότι είναι συνετό. Είναι προκλητικά για τους ασθενείς που ίσως δεν έχουν καν τα προς το ζειν, και ίσως σχολιαστούν από συναδέλφους. Τα διακριτικά labels είναι OK, αλλά στα κραυγαλέα λέμε όχι.
•Έχουμε πάντα στις πρώτες επιλογές το τζιν παντελόνι. Ναι στο σωλήνα, στην καμπάνα, στο ψηλοκάβαλο. Όχι στα σκισίματα, στα τρουκ, στα χαμηλοκάβαλα και στα prints.
Μία άλλη καλή συμβουλή για ναυτιλλομένους είναι να παρατηρήσεις την υπεύθυνή σου και άλλες κοπέλες που εργάζονται σε ανάλογες θέσεις εκεί. Αν δεν βλέπεις τίποτα αξιομίμητο, απλά πρόσεξε αν η εμφάνισή τους είναι προς το casual ή προς το πιο συντηρητικό κι επίσημο για να μην νιώθεις παράταιρη.

Τι μπορεί να καταστρέψει την επαγγελματική σου εμφάνιση;
•Το υπερβολικά sexy: see-through δαντέλα, mini φούστες, τα κρόσσια, οι σιλικονάτες τιράντες, τα διάφανα φορεματάκια, τα στιλέτο πέδιλα με λουριά.
•Το υπερβολικά casual: σκισμένα και φθαρμένα jeans, σορτάκια, μακό T-shirts, καπέλα, sneakers.
•To απεριποίητο:τσαλακωμένα ρούχα, πολλά ρούχα το ένα πάνω στο άλλο, φαρδιά ρούχα.

Δες μερικές φωτογραφίες με στυλ που πιστεύουμε θα ταίριαζαν στην περίπτωσή σου. Για πιο οικονομικές λύσεις μπορείς να κοιτάξεις σε Zara Woman και Zara Basic, H&M. Asos.com, TOPSHOP, Mango και σε λίγο πιο τσιμπιμένα στο Massimo Dutti.