Καστανό ρύζι με οφέλη και ονοματεπώνυμο!

Ερμιόνη Σαρρή
Καστανό ρύζι με οφέλη και ονοματεπώνυμο!

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Το ρύζι είναι ένα δημητριακό που παρέχει περισσότερο από το 1/5 της απαραίτητης ενέργειας (σε θερμίδες) που καταναλώνεται παγκοσμίως, ενώ αποτελεί, μαζί με τα υπόλοιπα δημητριακά, τη βάση της μεσογειακής διατροφής. Ωστόσο, το ρύζι θεωρείται από τις δυνατές ελληνικές καλλιέργειες, αφού παράγονται 120 χιλιάδες τόνοι ετησίως για αυτό και είναι ο πιο πολύτιμος σπόρος της ελληνικής γης!

Αγνό και ανεπεξέργαστο, χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, το νέο καστανό ρύζι της Agrino θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή για το καθημερινό σας τραπέζι! Tο αγαπημένο σας Agrino Καστανό ρύζι 10’ ξανασυστήνεται ως Agrino Brown Family καστανό ρύζι για σπυρωτό πιλάφι, έτοιμο σε 10’. Το πιο σημαντικό είναι πως παράγεται από Έλληνες καλλιεργητές της μακεδονικής γης, που φροντίζουν να φέρουν στο πιάτο σας την πιο αγνή εκδοχή του καστανού ρυζιού. Το όνομα και τον τόπο του καλλιεργητή θα τον βρείτε στο μπροστινό κάτω μέρος του Agrino Brown Family καστανό ρύζι για σπυρωτό πιλάφι! Οι αξίες και το μεράκι της ελληνικής παράδοσης, μας κάνουν να μπορούμε να γευτούμε Ελλάδα κάθε μέρα!

Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Ταυτόχρονα, αποτελεί άριστη πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ είναι και φυσική πηγή εδώδιμων (φυτικών) ινών. Παράλληλα, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς λόγω της περιεκτικότητας σε θειαμίνη (Β1)!

Και επειδή γνωρίζουμε πως το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας δεν σας αφήνει την πολυτέλεια για να περάσετε πολλές ώρες στην κουζίνα, για εσάς υπάρχει το μοναδικό Agrino Brown Family καστανό ρύζι 10’ για σπυρωτό πιλάφι σε μαγειρικό σακουλάκι! Ναι, αυτό είναι το μαγικό σακουλάκι που τα κάνει όλα. Δε χρειάζεται μέτρημα και σούρωμα, είναι πάντα σπυρωτό, γιατί απορροφά τη σωστή ποσότητα νερού. Και το πιο σημαντικό: Είναι έτοιμο σε ακριβώς 10’!

girlcooking ab230

Ιδανική λύση για όλους όσοι προσέχουν τη διατροφή τους είναι να προσπαθήσουν να φτιάξουν μία σαλάτα με ελληνικό καστανό ρύζι και λαχανικά. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Κλινικό Διαιτολόγο M.Sc. Κωνσταντίνο Ξένο, «το καστανό ρύζι συμβάλλει στην υγεία του οργανισμού, στο πλαίσιο πάντα μιας ευρύτερα ισορροπημένης διατροφής. Αποτελεί ένα εύγευστο μέσο που μπορεί να σταθεί ως ένα εξαιρετικό κύριο γεύμα με μια σαλάτα οσπρίων ή μπορεί να συνοδέψει, στις ενδεδειγμένες πάντα ποσότητες, το ψάρι, το κοτόπουλο και το άπαχο κρέας που συχνά συμπεριλαμβάνονται σε μια διατροφή με σκοπό την απώλεια λιπώδους ιστού!».

Την επόμενη φορά που θα προμηθευτείτε ρύζι, σκεφτείτε το δύο φορές και επιλέξτε τη super νόστιμη και super υγιεινή επιλογή για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι!