Η Μαίρη Συνατσάκη είναι έξαλλη με τη συμβουλή που της δίνουν μέχρι να γεννήσει

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι έξαλλη με τη συμβουλή που της δίνουν μέχρι να γεννήσει

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, η Μαίρη Συνατσάκη και ο Ίαν Στρατής θα έχουν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους μωρό.

Αν οι υπολογισμοί μας είναι σωστοί, μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, η Μαίρη Συνατσάκη θα έχει γίνει μαμά για πρώτη φορά.

Ήταν 31η Ιουλίου όταν η Μαίρη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και έχει φτάσει πια στην 25η εβδομάδα κύησης της. Κι ενώ έχει περάσει την μέση της κύησης, η Μαίρη συνεχίζει να έχει μια αλλαγή στις συνήθειές της, αρκετά επίμονη, αν σκεφτεί κανείς πως την ταλαιπωρεί ήδη από τον προηγούμενο μήνα.

Ποια είναι αυτή; Μα οι αϋπνίες!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/8), η παρουσιάστρια αποκάλυψε μέσα από δύο Insta stories ότι ταλαιπωρείται από αϋπνίες, οι οποίες μάλιστα την κράτησαν ξύπνια μέχρι τις 3:40 παρόλο που, όπως θα διακρίνεις στο παρακάτω σκίτσο που ανέβασε, ένιωθε νυσταγμένη όλη την υπόλοιπη μέρα.

https://www.instagram.com/p/Ch6739SLzgj

Και μόλις σήμερα, η Συνατσάκη μας έδειξε πώς περνάει τα βράδια... ξύπνια! Τρεις με έξι, η influencer παραμένει με τα μάτια ανοιχτά και υπάρχει μια συμβουλή που της δίνουν που την εκνευρίζει διπλά!

mairi.JPG

Η συμβουλή «κοιμήσου τώρα που μπορείς», μπορεί να κάνει έξαλλη κάθε εγκυμονούσα.

mairi2.JPG

«Η συμβουλή κοιμήσου τώρα που μπορείς, όταν δεν κοιμάσαι, επειδή προφανώς δεν μπορείς, είναι τόσης εκπληκτικής αποτελεσματικότητας όσης το μην αγχώνεσαι όταν αγχώνεσαι», έγραψε η Μαίρη χαρακτηριστικά.

Η εγκυμοσύνη σχετίζεται με πολλές φυσικές, ορμονικές και φυσιολογικές αλλαγές που μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο. Το 66-94% των γυναικών αναφέρουν διαταραχές ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και μια εκδήλωσή τους είναι η αϋπνία. Οι μεγαλύτερες και πιο έμπειρες μαμάδες, μιλούν για τη φύση που σε προετοιμάζει για την αϋπνία που σε περιμένει. Άλλες πάλι μιλούν για το πρόγραμμα που θα έχει το μωρό και μετά τη γέννησή του.

Οι ναυτίες και η διατροφή της Μαίρης Συνατσάκη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της

Πριν από μερικές ημέρες, η Μαίρη Συνατσάκη αποκάλυψε μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram ότι για αρκετό διάστημα στην αρχή της εγκυμοσύνης της, της είχε κοπεί η όρεξη για φαγητό καθώς υπέφερε από τις συνηθισμένες ναυτίες και αναγούλες που βιώνουν οι εγκυμονούσες.

«Τρεισήμισι μήνες δεν μπορούσα να φάω τίποτα γι’ αυτό μου στέλνατε “πώς έχεις αδυνατίσει έτσι”, εκεί μετά την 14η-15η εβδομάδα ωστόσο τα καταφέρνω πολύ καλύτερα. Να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα, σας είπα τώρα κάτι που έχετε διαβάσει παντού, αλλά ήταν το μοναδικό που κάπως άρχισε να σώζει την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

Τα ευχάριστα νέα της εγκυμοσύνης μοιράστηκε η ίδια η παρουσιάστρια μέσα από το προφίλ της στο Instagram. Ποζάροντας στην αγκαλιά του Ίαν Στρατή με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, κατέγραψε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις στη λεζάντα της ανάρτησής της, το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιουλίου 2022.

«Μια καινούργια ψυχή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη γη κι ακόμη προσπαθώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που διάλεξε εμάς για γονείς της. Το πόσο ήθελα να συμβεί αυτό στην ζωή μας, το κρατούσα σε κάτι βαθιές μυστικές σκέψεις από αυτές που σε φοβίζουν να τις πεις δυνατά. Ίσως γι αυτό περιμέναμε τόσους μήνες για να το μοιραστούμε. Τώρα που το κάνουμε δεν κρύβεται πια.

Η Μαίρη Συνατσάκη είπε την μεγαλύτερη αλήθεια για κάθε εγκυμονούσα (και όχι μόνο)

Το ξέρω πως μεταφράζατε την σχετική απουσία μου από εδώ σαν κάτι κακό και με συγκινούσαν πολύ τα μηνύματα που έκρυβαν και ενδιαφέρον και αγωνία και συμπαράσταση, αλλά ήταν αρκετά δύσκολοι οι πρώτοι μήνες κι εγώ είμαι αρκετά δύσκολη στο να βροντοφωνάζω την χαρά μου. Τα άγχη μου και οι αγωνίες μου δεν είχαν ποτέ πιο χαρούμενο περιτύλιγμα.

Την δική μου καλή προστατευτική σκέψη εγώ, θέλω να την στείλω σε εσένα που βλέπεις άλλη μια ανακοίνωση εγκυμοσύνης στο ινσταγκραμ και θέλεις πολύ να χαρείς αλλά υπάρχει ένα αγκάθι μέσα σου που σε τρυπάει πιο ύπουλα από την χαρά του άλλου. Σε νιώθω. Και σε καταλαβαίνω. Σέβομαι τον αγώνα σου, τις προσπάθειες σου, τις ορμόνες σου, την επιθυμία σου, την επιμονή σου και την υπομονή σου. Ο δρόμος για να γίνεις μάνα δεν είναι μόνο ένας… και θα τα καταφέρεις!», έγραψε η μέλλουσα μαμά δημοσιεύοντας μια πολύ τρυφερή φωτογραφία με τον σύντροφό της.