Αγόρι ή κορίτσι; 8+1 τρόποι για να προβλέψεις το φύλο του μωρού σου

Παυλίνα Μητροφάνη
Αγόρι ή κορίτσι; 8+1 τρόποι για να προβλέψεις το φύλο του μωρού σου

Πριν την πρόοδο της επιστήμης και την ανακάλυψη του υπερήχου, οι γιαγιάδες μας είχαν βρει μερικούς τρόπους για να μαντεύουν αν το νέο μέλος της οικογένειας θα είναι κορίτσι ή αγόρι! 

Είσαι έγκυος; Ένα μεγάλο θαύμα, κάτι το υπέροχο συμβαίνει τώρα στη ζωή σου και ξέρουμε το πόσο ανυπομονείς να έρθει η στιγμή της γέννας, για να πάρεις στην αγκαλιά σου αυτό το μικρό πλασματάκι που έχεις αυτή τη στιγμή στην κοιλιά σου. Ναι, το παιδί σου. Στην αρχή είναι κάπως δύσκολο να συνειδητοποιήσεις όλο αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός που σου συμβαίνει, αλλά όσο περνάνε οι μέρες, οι μήνες και παρατηρείς όλες τις αλλαγές πάνω σου (σωματικές και ψυχολογικές) σιγά- σιγά αρχίζεις να τα καταλαβαίνεις όλα.

Το γεγονός της εγκυμοσύνης κρύβει το απόλυτο συναίσθημα ευτυχίας για κάθε γυναίκα, αλλά όπως είναι φυσιολογικό δημιουργεί και μερικές απορίες. Η μεγαλύτερη; Ποιο να είναι άραγε το φύλο του μωρού.

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή (VBAC): Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε

Γιατί οι παλιές ήξεραν! Τρόποι για να ανακαλύψεις το φύλο του μωρού σου

Είναι η πρώτη ερώτηση που κάνεις στον εαυτό σου και μετά στον γιατρό, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου δώσει κάποια σίγουρη απάντηση μέχρι να έρθει η ώρα και ο μήνας που θα το φανερώσει ο υπέρηχος! Ωστόσο, πριν την εξέλιξη της τεχνολογίας και πολύ πριν η τεχνολογία του υπερήχου κάνει την πρόβλεψη του φύλου επιστήμη, οι γιαγιάδες μας και μύθοι που υπάρχουν ανά τον κόσμο, είχαν βρει μερικούς τρόπους για να μάθουν αν το φύλο του νέου μέλους της οικογένειας είναι αγόρι ή κορίτσι.

https://www.instagram.com/p/CiATWJsoNiv

Αν λοιπόν είσαι πολύ περίεργη και θες να μάθεις ποιο είναι το φύλο του μωρού σου, δες 5+1 τρόπους για να το ανακαλύψεις. Σου έχουμε τους παλιούς, καλούς τρόπους της γιαγιάς αλλά και μύθους που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο. Σε καλούμε να το δοκιμάσεις και να μας πεις αν έπεσες μέσα!

Το σχήμα της κοιλιάς

Στην Ινδονησία, λέγεται ότι αν η κοιλιά σου είναι μυτερή το μωρό είναι αγόρι. Αν είναι επίπεδη, τότε είναι κορίτσι. Υπάρχουν πολλές εκδοχές αυτού του μύθου, για παράδειγμα, αν η κοιλιά σου κοιτά προς τα κάτω, τότε έχεις αγοράκι, αλλά αν κοιτά προς τα πάνω τότε το μωρό είναι κορίτσι.

Η εμφάνισή σου το μαρτυράει

Στην κινεζική κουλτούρα, υγιές, λαμπερό δέρμα και μαλλιά σημαίνουν ότι κυοφορείς κορίτσι, ενώ το τραχύ δέρμα σημαίνει ότι είναι αγόρι. Βέβαια οι απόψεις διίστανται στην παραπάνω εκδοχή, μιας και οι γιαγιάδες λέγανε ότι τα κορίτσια «κλέβουν» την ομορφιά της μητέρας. Οπότε αν εμφανίσεις ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιμένεις κορίτσι.

Γραμμές της κοιλιάς

Πολλές μέλλουσες μαμάδες αναπτύσσουν μια μαύρη γραμμή στην κοιλιά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ονομάζεται linea nigra, και μια ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας λέει ότι αν πηγαίνει προς τα πάνω στα πλευρά σου, το μωρό είναι αγόρι, ενώ εάν πηγαίνει από τον αφαλό σου (στο ηβικό οστό) θα έχεις κορίτσι.

Το τεστ του εκκρεμούς

Σύμφωνα με αυτή την παράδοση, για να αποκαλύψεις το φύλο του μωρού σου, πάρε τη βέρα σου ή μια βελόνα, δέσε τη σε λίγο βαμβάκι και κράτησέ τη πάνω από την κοιλιά σου. Αν πάει πέρα ​​δώθε, είναι κορίτσι. Αν κάνει κύκλους, είναι αγόρι.

https://www.instagram.com/p/CgEtMbBKLYO

Το μέγεθος του στήθους και οι θηλές

Αυτός πρέπει να είναι ένας από τους πιο περίεργους μύθους για το φύλο του μωρού. Προφανώς, αν το δεξί σου στήθος είναι μεγαλύτερο από το αριστερό, περιμένεις αγοράκι. Μεγαλύτερο αριστερό στήθος; Είναι κορίτσι! Όσο για τις θηλές οι «παλιές» έλεγαν πως όταν οι θηλές σκουραίνουν κατά την εγκυμοσύνη, η μέλλουσα μαμά θα αποκτήσει αγόρι, διαφορετικά θα είναι κορίτσι.

Λιγούρες

Λαχταράς γλυκά φαγητά; Το μωρό είναι κορίτσι. Αν θέλεις αλμυρά ή ξινά φαγητά, τότε είναι αγόρι. Μια άλλη εκδοχή αυτού λέει ότι αν έχεις όρεξη να τρως πολλά λαχανικά περιμένεις αγόρι. Αν έχεις μια κλίση προς τα φρούτα σημαίνει ότι είναι κορίτσι.

https://www.instagram.com/p/CWzVmG5qQBI

Στρογγυλό πρόσωπο ή στρογγυλό κάτω μέρος;

Έχει γίνει πιο στρογγυλό το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μπορεί να έχεις κορίτσι. Αλλά αν τα περιττά κιλά έχουν πάει στο κάτω μέρος του σώματος, είναι αγόρι.

Οι 3 πρώτοι μήνες

Αν το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ήρθε και έφυγε χωρίς να αισθανθείς την παραμικρή ενόχληση, τότε κυοφορείς αγόρι. Αν κάθε πρωί ήταν σαν να είχες ξυπνήσει ύστερα από το πιο ξέφρενο πάρτι, τότε είναι κορίτσι.

Η σιλουέτα του συζύγου

Αν εκτός από εσένα, αρχίζει να παίρνει επιπλέον κιλά και ο άντρας σου, τότε θα υποδεχθείτε αγοράκι. Αν διατηρήσει το βάρος του, το μωρό είναι κορίτσι.