Δεν θέλεις να γεννήσεις με καισαρική; Να τι πρέπει να κάνεις

Πατούλια Κατερίνα
Δεν θέλεις να γεννήσεις με καισαρική; Να τι πρέπει να κάνεις

Έτσι θα μειώσεις τις πιθανότητες καισαρικής

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η άσκηση και η υγιεινή διατροφή μειώνουν την πιθανότητα καισαρικής. Μία νέα έρευνα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου μελέτησε τα στοιχεία 12.500 γυναικών σε 16 χώρες και ανακάλυψε ότι γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας που έκαναν υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση κατά την εγκυμοσύνη είχαν λιγότερα παραπανίσια κιλά, λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη κύησης και να χρειαστεί να υποβληθούν σε καισαρική.

Οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα απέφευγαν τα ζαχαρούχα ποτά και έτρωγαν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, πολλά φρούτα και λαχανικά. Επίσης, πήραν μέρος σε ένα δομημένο πρόγραμμα άσκησης που περιελάμβανε αερόβιες ασκήσεις, στατική ποδηλασία και προπονήσεις με βάρη.

Ένα μωρό σε «Επικίνδυνες Αποστολές»: Το epic βίντεο με το μπαμπά και τα σοκολατάκια

Οι μελετητές δεν βρήκαν κάποια απόδειξη που να δείχνει ότι η άσκηση ή η υγιεινή διατροφή είχαν κάποια αρνητική επίπτωση στο έμβρυο, ότι γεννιόταν μικρότερο ή μεγαλύτερο από το επιθυμητό ή ότι χρειαζόταν να κάνει εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.

Έτσι, αυτή η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τους γιατρούς που συστήνουν την άσκηση στις εγκύους, καθώς δεν μπορεί να επιβαρύνει το έμβρυο αλλά να το ωφελήσει.

Μία από τις συντάκτριες της έρευνας, η καθηγήτρια Shakila Thangaratinam, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι για κάθε 40 γυναίκες που κάνουν υγιεινή διατροφή και αθλούνται στην εγκυμοσύνη τους, θα υπάρχει και μία λιγότερη που θα χρειαστεί να γεννήσει με καισαρική!