Φάκελος Αποβολή: Το 2020 ήταν η χρονιά που αυτοί οι διάσημοι έγιναν παράδειγμα μίμησης

Φάκελος Αποβολή: Το 2020 ήταν η χρονιά που αυτοί οι διάσημοι έγιναν παράδειγμα μίμησης

Mια αποβολή δεν πρέπει να αποτελεί αιτία ντροπής για τα ζευγάρια που πενθούν

«Το να χάνεις ένα παιδί σημαίνει πως κουβαλάς έναν σχεδόν αβάσταχτο πόνο, που τον βιώνουν πολλοί αλλά λίγοι μιλούν γι΄αυτόν. Στον πόνο της απώλειάς μας, ανακάλυψα πως σε ένα δωμάτιο 100 γυναικών, οι 10 με 20 υπέφεραν μετά από μια αποβολή. Ναι, παρά το πόσο κοινό είναι το περιστατικό, η κουβέντα γι΄αυτό παραμένει ταμπού και το βιώνουμε με μια ντροπή μη ηθελημένη, διαιωνίζοντας έναν κύκλο μοναχικού πένθους.

Κάποιοι μοιράζονται τις ιστορίες τους με θάρρος, ανοίγουν την πόρτα ξέροντας πότε κάποιος λέει την αλήθεια και μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε το ίδιο. Έχουμε μάθει πως όταν κάποιος μας ρωτάει αν είμαστε καλά και πότε θέλει αλήθεια να μας ακούσει με ανοιχτή καρδιά και μυαλό και τότε το φορτίο της θλίψης γίνεται ελαφρύτερο, για όλους μας. Όταν καλούμαστε να μοιραστούμε τον πόνο μας, μαζί κάνουμε και τα πρώτα βήματα για την επούλωση», έγραψε μόλις χθες στους Times η Meghan Markle για να εξηγήσει όσα βίωσε μετά την αποβολή που είχε μέσα στον Ιούλιο του 2020.



Λίγους μήνες νωρίτερα, η Chrissy Teigen έχασε το τρίτο παιδί που κυοφορούσε, τον μικρό Jack στο τρίτο τρίμηνο κύησης και μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram τις φωτογραφίες του τοκετού του παιδιού της που έφυγε από τη ζωή λίγα δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή του.

Η Teigen ακόμα και σήμερα, εξήγησε στο Twitter πως βιώνει μια περίοδο πένθους την οποία ελπίζει σύντομα να ξεπεράσει.


https://www.instagram.com/p/CFyWQLWpJ3u

Η αλήθεια είναι πως το 2020, ήταν η χρονιά που οι διάσημοι βγήκαν μπροστά, έγιναν παράδειγμα και μίλησαν ανοιχτά για την εγκυμοσύνη που τελείωσε πρόωρα ή για τον τοκετό που τους άφησε με άδεια αγκαλιά.

Ο τηλεοπτικός Dawson, James Van Der Beek, ανακοίνωσε μέσα στον Ιούνιο την αποβολή που είχε η σύζυγός του Kimberly.


https://www.instagram.com/p/CBqrRLrptQT

Η Έλενα Ασημακοπούλου μίλησε ανοιχτά για τις αποβολές που είχε ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.



Η Christina Perri που διένυε το τρίτο τρίμηνο της δεύτερης εγκυμοσύνης της, μέσα από ένα συγκινητικό post στο Instagram αποκάλυψε πως η κόρη της γεννήθηκε χωρίς ενδείξεις ζωής:
«Χτες βράδυ χάσαμε το κοριτσάκι μας, γεννήθηκε νεκρό μετά την σκληρή μάχη που έδωσε για να έρθει στον κόσμο».


https://www.instagram.com/p/CH_9NYBlg8z

Aν κάτι μας δίδαξε αυτή η χρονιά είναι πως όταν μοιραζόμαστε την απώλεια ο πόνος μικραίνει και η ντροπή δεν έχει πια θέση μέσα μας.