Οι γονείς που εκφράζουν την τρυφερότητα μεταξύ τους ωφελούν τα παιδιά τους

Πατούλια Κατερίνα
Οι γονείς που εκφράζουν την τρυφερότητα μεταξύ τους ωφελούν τα παιδιά τους

Δίδαξε τους ότι η αγάπη είναι ευγενική και ότι μπορούν να μιμηθούν τη στοργική συμπεριφορά που έχουν δει μεταξύ των γονιών τους όταν μεγαλώσουν».

Αν έχεις σκεφτεί το αν θα πρέπει να ανταλλάξεις ένα τρυφερό φιλί με τον αγαπημένο σου μπροστά στο παιδί/ παιδιά σας, κάντο χωρίς δεύτερη σκέψη και με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών. Κι όχι μόνο ένα φιλί, δώσε και μια αγκαλιά, πες τα τρυφερά σου λόγια μετά από μια κουραστική ημέρα ή λίγο πριν να χωριστείτε το πρωί για τη δουλειά.

Όταν τα παιδιά βιώνουν στοργή μεταξύ των γονιών τους, καταλαβαίνουν ότι οι γονείς τους αγαπούν και εκτιμούν ο ένας τον άλλον – και επομένως αγαπούν και εκτιμούν τα παιδιά τους επίσης.

Η εκδήλωση αγάπης επιτρέπει στα παιδιά να παραμείνουν σταθερά σε μια υγιή άποψη για την οικογένεια, το γάμο και την αγάπη

Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αγάπης επιτρέπει στα παιδιά να παραμείνουν σταθερά σε μια υγιή άποψη για την οικογένεια, το γάμο και την αγάπη και τους δείχνει ότι η φροντίδα για κάποιον μπορεί να είναι διασκεδαστική και να τα γεμίζει ευτυχία.

Η καθημερινή εκδήλωση αγάπης είναι κάτι που το παιδί θα θυμάται και θα το κουβαλάει μαζί του καθώς μεγαλώνει και τελικά θα το βοηθήσει κι όταν αρχίσει να εξερευνά και να διαμορφώνει τις δικές του σχέσεις στον κόσμο.

Ένας υγιής γάμος γίνεται το κέντρο της επίγνωσης και της κατανόησης του παιδιού για την αγάπη, τον σεβασμό και τη συμπόνια.

gamos1.jpg

Διατηρώντας μια υγιή ισορροπία στην εκδήλωση στοργής, την επίλυση διαφωνιών με σεβασμό και ευγένεια μεταξύ μας, κρατάμε το παιδί μας σε τροχιά ιδανική για το μέλλον μιας και του διδάσκουμε να έχει όρια και να παραμένει ένα καλόκαρδο ον με την αγάπη στο κέντρο του.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το να δείξουμε απλά στοργή απευθείας στο παιδί μας μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά, αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που προέρχονται από το να βλέπει κανείς τους γονείς του να είναι στοργικοί μεταξύ τους. Όσον αφορά και την λεκτική έκφραση της αγάπης, είναι εξίσου σημαντικό να δίνουμε τον τόνο στο να κατανοήσει το παιδί το πώς να δίνει κι εκείνο με τη σειρά του και θα λαμβάνει εκφράσεις αγάπης.

Όσο σημαντικό είναι να του δείχνουμε τι πρέπει να τρώει και το γιατί πρέπει να γυμνάζεται αλλά τόσο σημαντικό είναι να διδάσκουμε στην πράξη ότι η αγάπη είναι «φάρμακο» στην καρδιά, είναι διασκεδαστική και ότι αξίζει να βιώσουν στη ζωή τους την υγιή αγάπη.

Ακόμη και υπάρχουν διαφωνίες, η συνεχής φροντίδα του ενός προς τον άλλο δείχνει στο παιδί πώς ακριβώς μοιάζει μια υγιής ισορροπία και γιατί πρέπει να συγχωρούμε και πώς πρέπει να φτάνουμε στη συγχώρεση.

Δοκίμασέ το λοιπόν κι εσύ και σύζυγός σου! Να είστε στοργικοί γονείς και να δείχνετε αγάπη μπροστά στα παιδιά σας, είτε κρατιέστε από τα χέρια, είτε μοιράζεστε ένα φιλί, χορεύοντας ή όταν αγκαλιάζεστε - δείξτε στον σύντροφό σας λίγη αγάπη παραπάνω ενώ τα παιδιά σας παρακολουθούν. Γιατί είναι κάτι απόλυτα θεμιτό.

gamos3.jpg

3 τρόποι που ο ρόλος της μητέρας επηρεάζει τις σχέσεις μας ως ενήλικες